Joan Laporta rient

La bala que va esquivar el Barça amb aquest futbolista hongarès

Joan Laporta va tenir sort que no va escollir el Barça

L'Eurocopa, igual que el Mundial, sempre és una grandíssima oportunitat per descobrir jugadors interessants que de normal no sabries. En la qual es va disputar fa tres anys alguns jugadors revelació van ser Damsgaard i Mæhle de Dinamarca, Schick de Txèquia , Dumfries i Malen dels Països Baixos, Vlasic de Croàcia i Attila Szalai d'Hongria. Precisament, aquest últim va ser al radar del Barça, que el volia incorporar per 20 milions d'euros. El Sevilla, per substituir Koundé, i l'Atlètic de Madrid també el van seguir molt de prop.

El jove central hongarès va oferir un grandíssim rendiment i va ser peça clau en una Hongria que, tot i estar al grup de la mort, va arribar a l'última jornada amb opcions de classificar-se depenent de si mateixa. Finalment, Szalai va fitxar pel Chelsea. O això és el que tothom creia. Davant les sortides de Rüdiger, Christensen i Azpilicueta, el vigent campió de la Champions League va tancar la incorporació del central del Fenerbahçe , de fet, el mateix seleccionador hongarès Marco Rossi va confirmar que el tracte estava fet. Finalment, el club londinenc no es va apoderar dels serveis d'Attila Szalai, que es va quedar a Turquia fins a l'estiu passat.

El Hoffenheim el va incorporar per 12 milions d'euros, però a l'hivern va marxar cedit al Friburg després d'haver jugat 334 minuts en 5 partits, 4 com a titular. Amb el club de la Selva Negra, Szalai tampoc no està tenint continuïtat, i és que només ha jugat 85 minuts en 2 partits, cap d'ells com a titular. Tot i la falta de minuts aquesta temporada, Attila Szalai segueix tenint un paper importantíssim amb la seva selecció.

Attila Szalai vs Glasgow Rangers (29/07/2023)

De fet, des de la seva participació a l'Eurocopa ha jugat 27 partits de 29 possibles amb la samarreta de la selecció. I en tots ha jugat els 90 minuts. Tan sols es va perdre 2 amistosos el març del 2022 per culpa d'una extensió del lligament intern del genoll. Tot apunta que aquest estiu tornarà a ser peça clau als esquemes de Marco Rossi. El combinat centreeuropeu és al grup A, compost per Alemanya, Escòcia i Suïssa.

El principal objectiu dels hongaresos serà passar de la fase de grups en què serà la tercera Eurocopa consecutiva i la seva història. A Hongria no està agradant gaire la situació del defensa, ja que és un dels millors jugadors de la selecció i la falta de minuts aquesta temporada podria perjudicar el jugador de cara al torneig. Ningú sap què hauria passat si Attila Szalai hagués recalat un equip de la lliga espanyola.

Tal com hem comentat anteriorment, hi va haver tres equips amb què se'l va vincular, però, finalment, cap d'ells va decidir dur a terme la seva incorporació. El Sevilla va preferir l'opció de Marcao per substituir Koundé, i, val a dir que el fitxatge no ha sortit com s'esperava, vist que només ha jugat 20 partits, 14 com a titular, aquest any i mig. L'Atlètic de Madrid va preferir reforçar altres demarcacions i el Barça va incorporar Koundé.

Aquest estiu, Attila Szalai tornarà a buscar nou club, ja que tornarà de la seva cessió al Friburg i el Hoffenheim buscarà sortida. Una altra bona Eurocopa podria suposar-li un salt a la seva carrera professional. Actualment, té 26 anys i encara té molts anys per endavant.