Un grup de jugadors de futbol celebrant al camp mentre una figura fosca amb els braços creuats es troba en primer pla.

L'Atlètic de Madrid entra a la lluita per la contractació d'un futbolista danès

El conjunt matalasser espera tancar la sortida d?un futbolista per donar entrada a un migcampista.

L'Atleti comença a moure's al mercat. El proper 11 de juliol el club matalasser torna a la feina i ha d'avançar ràpid en les seves operacions. En clau sortida, tal com avança 'el Desmarque' i confirmen altres periodistes com Matteo Moretto i Fabrizio Romano , Saúl estaria molt a prop de recalar al Sevilla FC.

Amb la sortida del jugador il·licità, l'Atleti s'estalviaria la seva fitxa enorme, (prop dels 14 bruts). Amb aquest estalvi, la directiva matalassera ja busca nous reforços per invertir i cobrir el seu lloc. Segons el periodista italià Matteo Moretto, un és Matt O'Riley.

El tècnic del Celtic, (actual equip del danès), ja va confirmar mesos enrere l'interès matalasser pel jugador. En aquestes declaracions, l'entrenador va afirmar que l'Atleti va arribar a enviar una oferta el mercat passat pel jove futbolista. Aquesta oferta consistia en una cessió amb opció de compra. La proposta no satisfeia les pretensions econòmiques del club escocès i va ser rebutjada.

Analitzem el seu perfil

Matt O'Riley és un futbolista danès de 23 anys. Es pot exercir tant de migcentre ofensiu com de migcentre, o bé de pivot. Els seus números són brutals i molt cridaners. A la Premiership, (primera divisió escocesa), el jove futbolista ha anotat un total de 18 gols i ha repartit 13 assistències en 37 partits disputats. Xifres pròpies d'un '9' de garanties.

Tot i així, encara que sembla mentida no és un davanter. El futbolista danès ocupa habitualment el rol tradicional d'interior dret a l'esquema de Brendan Rogers (1-4-3-3). El jugador és evident que destaca per la gran arribada amb els 189 centímetres d'estatura i la cama esquerra.

A l'Atlètic de Madrid, Matt O'Riley seria un perfil semblant a l'antic Saül. Jugador amb molt de recorregut i molt arribador. A més, la seva gran capacitat física permet alhora destacar en facetes més defensives. És per això que també ho hem vist exercint el rol de '5', encara que no sigui la seva posició habitual.

Diego Pablo Simeone en una roda de premsa amb l'Atlètic de Madrid
Diego Simeone podria comptar amb un nou futbolista | YouTube

Matt O'Riley i la seva evolució

El paper del centrecampista danès al terreny de joc durant el pas dels anys ha anat evolucionant i canviant. El jugador ho va deixar clar amb les següents paraules a 'The Herald: ''El meu paper ha canviat una mica. En defensa jugo una mica més endarrerit, però en atac també ataco més l'àrea contrària.''

Alhora, O'Riley explica la seva gran aportació golejadora amb el Celtic de Glasgow: ''Tinc més llicència per atacar i intento arribar a l'àrea constantment. Jugant al Celtic, amb el model d'atac que nosaltres practiquem, si et col·loques a la posició adequada és molt més fàcil marcar gols.''

Deixeu sortir abans d'entrar

Des d'hivern, molts periodistes no han deixat de parlar de l'enorme interès de Matt O'Riley per part del club matalasser. Tot i així, el club matalasser s'ha de desprendre primer de jugadors de la plantilla, un d'ells podria ser Saúl. La seva rescissió de contracte podria donar cabuda a un gran desemborsament per part de l'Atleti per aconseguir els serveis del danès.

Tot i així, malgrat que l'interès és gran, tal com apunten periodistes com Matteo Moretto o el mateix diari Marca, encara no s'ha formalitzat cap oferta. Molt difícilment l'Atleti podrà oferir-lo per algú si no surt un futbolista amb contracte en vigor.

La mateixa situació passa amb David Hancko. Tal com apunta el diari AS, primer cal buscar sortida a Stefan Savic per tancar l'arribada del central eslovac. A més, cal recordar que Matt O'Riley té un valor de mercat de 20 milions d'euros i té contracte en vigor fins al 2027 segons Transfermarkt.