Molts dels que estigueu llegint aquest article si haguéssiu sentit el nom de Fermín López fa un any ens hauríeu preguntat de qui parlàvem i és lògic, ja que en aquell moment era un autèntic desconegut per a gran part de l'afició.
Els orígens de Fermín
Fermín és un noi humil del Campillo (Huelva), de pares treballadors, als quals ha jubilat i ha traslladat a Barcelona fa relativament poc temps com el mateix jugador ha declarat durant aquests dies. El migcampista espanyol va jugar de petit al Recreativo de Huelva, però poc va trigar a cridar l'atenció, ja que l'any següent va signar per uns dels grans clubs de la lliga espanyola, el Real Betis Balompié. Va ser quatre anys després quan va arribar al Barça el 2016 amb 13 anys.
Fermín a la Masia
Al Barça no eren pocs els que lloaven la seva qualitat, encara que hi havia molts dubtes a causa del físic del petit, que era força inferior respecte als seus companys. Fermín és nascut el 2003, cosa que significava que quan es parlava dels talents més grans de la Masia era "tapat" per alguns jugadors del 2002, del 2003 o del 2004 que eren increïblement prometedors. Entre els jugadors anteriorment esmentats hi havia Ansu Fati, Ilaix Moriba, Xavi Simons, Alejandro Balde o Gavi.
Tot i així, el centrecampista espanyol va continuar perseguint el seu somni, ja que no era una persona que abaixés els braços. Les persones properes al jugador diuen que es tracta d'algú molt centrat, responsable i estudiós, i fins i tot està cursant un Grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la Universitat Ramon Llull.
Quan va fer els 19 anys va arribar el moment de deixar el juvenil després d'un rendiment destacable, però no tenia lloc al filial blaugrana, va ser en aquell moment en què es va plantejar la possibilitat d'una cessió. Una cessió al Barça pot arribar a ser considerat un tema tabú a causa dels pocs casos coneguts de jugadors que hagin triomfat o hagin tornat després d'una cessió.
En un dels pocs ens hem d'anar força lluny en la història però és significatiu ja que Antoni Ramallets, que va ser un dels millors porters de la història del Barça, va passar per fins i tot tres cessions abans de triomfar al club català. D'altra banda, tenim casos més recents com Chapi Ferrer qui va aconseguir refermar-se al lateral dret del Barça per vuit temporades després d'una beneficiosa cessió al Tenerife.
Finalment, Fermín va accedir córrer el risc de sortir cedit per demostrar del que era capaç i el seu destí va ser Linares. Allí la seva temporada va ser sensacional, convertint-se en un jugador clau per al club de Jaén i materialitzant 12 gols i 4 assistències. Aquest gran rendiment va valdre a Xavi per donar-li l'oportunitat amb el primer equip. Poc temps va fer falta a l'entrenador de Terrassa per desfer-se en elogis cap al jugador, cosa que el va portar a ser portat a la gira de pretemporada. Lloc on el jugador va respondre amb un golàs i una assistència en tot un Clàssic, fent que tots els espectadors gravessin el seu nom a les seves ments.
Fermín durant la seva primera temporada a Primera Divisió
Després d'aquella actuació, el jugador va seguir en dinàmica de primer equip acumulant minuts que li han valgut per marcar 11 gols i donar 1 assistència. Algunes de les seves actuacions han estat de vital importància com el doblet contra l'Almeria o el gol i l'assistència contra el Xakhtar, cosa que va aconseguir que tant Xavi com l'afició li agafessin afecte.
Per acabar d'emmarcar aquesta temporada de somni, Fermín va ser convocat per jugar l'Eurocopa i els jocs olímpics amb la selecció espanyola. Si veiem en perspectiva la seva situació fa un any i l'actual, podem dir sense cap mena de dubte que el centrecampista espanyol és una de les grans revelacions de la temporada.
Tot i així, la veritable importància de Fermín és el missatge que deixa molts nens de la Masia. Una cessió no té perquè ser una cosa negativa i fins i tot pot ser productiva. Mentre que sempre es pot arribar al primer equip i consolidar-se, encara que no es parla de tu en comparació daltres jugadors.