Jugadors del Girona celebrant un gol i Ernesto Valverde

L'Athletic de Bilbao vol pescar al Girona

'Los Leones' disputaran quatre competicions i necessiten ampliar la seva plantilla

L'Athletic Club és a prop de tancar una temporada històrica. No només ha tornat a conquistar una Copa del Rei després de 40 anys de sequera, sinó que ara està batallant per prendre-li el quart lloc de LaLiga a l'Atlètic de Madrid. És a dir, en aquests instants ja tenen garantida la seva plaça a la pròxima edició de l'Europa League, però si finalment acaben quarts, es classificarien per a la Champions.

Sigui com sigui, l'elenc bilbaí disputarà el pròxim curs quatre temporades, incloent-hi també la Supercopa d'Espanya. Per això, Ernesto Valverde ha sol·licitat a la direcció esportiva portar més efectius a la plantilla. Hi haurà molts partits al llarg de la temporada i el míster no es vol sotmetre a problemes de cansaments i sobrecàrregues; necessita poder fer rotacions.

Una de les parcel·les en què l'entrenador considera que necessita noves incorporacions és al centre del camp. I per això, ha instat els seus superiors a intentar escometre el fitxatge d'una de les sensacions de la temporada a la medul·lar. No és cap altre que Iván Martín, un dels culpables de la gran fita del Girona.

Iván Martín, tornada a casa?

El centrecampista va néixer a Bilbao i, per això, encaixa en la política de fitxatges de l'Athletic Club. És cert que va marxar ben jove al Vila-real; ho va fer durant la seva etapa formativa. Allà va estar fins a l'estiu del 2023, quan el Girona va pagar 2 milions d'euros després d'haver comptat amb la seva cessió la temporada 2022/23.

Així i tot, aquest curs s'ha mostrat a un nivell espectacular, sent una de les peces claus de l'històric Girona que ha aconseguit la primera classificació europea de la seva història. El basc ha participat en 30 duels de LaLiga, anotant 5 gols i brindant 2 assistències. Als 25 anys, ja s'ha establert com un dels millors centrecampistes del panorama espanyol.

Per això, ara grans equips del país s'hi han fixat. Un és l'Athletic Club, que podria comptar amb baixes importants a la medul·lar, com la d'Ander Herrera o Dani García. La realitat és que si Iván Martín accedeix, els bilbaïns no tindran gaire complexitat a tancar el seu fitxatge, ja que la clàusula del futbolista és de només 4 milions.

IVÁN MARTÍN, jugador revelación en el GIRONA

Ara és el jugador qui haurà de prendre la decisió definitiva. Pot, per una banda, continuar amb el Girona i gaudir de la Champions League. O, de l'altra, signar amb l'Athletic Club i participar en una de les temporades més il·lusionants de l'equip de la seva ciutat natal.

L'Athletic tindrà rivals

Això sí, Ernesto Valverde podria veure com el Vila-real el pren al seu gran objectiu del mercat. L'exequip d'Iván Martín pretén recuperar-lo aquest mateix estiu i, de fet, ja està en negociacions amb el jugador. Amb tot, el del basc s'augura com un dels grans noms del proper mercat de fitxatges.