Joan Laporta al Camp Nou

L'Arsenal vol un jugador del Barça i el club escoltarà la proposta

El Barça té pocs jugadors intransferibles

El periodista Gerard Romero explicava a Jijantes contactes entre l'Arsenal i el jugador del FC Barcelona Jules Koundé. Segons la informació, l'Arsenal ha sondejat el nom del francès, i el Barça ha respost que ara mateix no hi ha intenció de vendre'l, a l'espera del que pugui passar amb Ronald Araujo i el seu futur.

En cas que l'Arsenal apostés fort per l'internacional francès i l'acabés convencent amb una oferta sucosa econòmicament i el Barça a causa de la seva delicada situació econòmica acabés acceptant, analitzem els escenaris següents:

El Barça perdria el lateral dret titular. Jules ha demostrat ser capaç d'exercir aquest rol i la seva posició natural és la de central. Deixaria un forat gran i quedaria pendent un possible fitxatge com Jeremie Frimpong o una nova cessió de Joao Cancelo , tots dos laterals purs i amb més profunditat en atac.

Koundé ha disputat 85 partits oficials amb la samarreta del Barça, ha aconseguit una Lliga i una Supercopa d'Espanya sent titularíssim per a Xavi Hernandez, el valedor principal del qual. És un d'aquests anomenats jugadors “moderns” i atrauria molts clubs de la premier a fitxar-lo, entre els quals ha emergit amb força l'opció de l'Arsenal.

Baixa sensible per al Barça

Per al Barça seria una baixa sensible ja que la connexió Lamine Yamal-Koundé anava creixent i posicionalment ajudava a donar un ordre i equilibri a l'equip, ja que actuava com a lateral conservador, sense fer grans pujades i estalviant feina defensiva a Lamine Yamal. Sens dubte, un jugador connectat amb el club, la ciutat i l'afició.

Com encaixaria a l'Arsenal?

Pel que fa al possible encaix als gunners, l'equip dirigit per Mikel Arteta i subcampió per segon any consecutiu de la Premier, l'Arsenal buscaria una inversió forta per un jugador que el serviria per actuar en la posició de central, en la qual Saliba i Gabriel han quallat una temporada sensacional, però amb l'arribada de Jules sumarien un altre central de garanties. També podria ocupar el lateral dret, en el qual Ben White ha fet una gran campanya al conjunt londinenc. En resum, un jugador polivalent que et pot ocupar i rendir bé a diferents posicions.

El Barça va pagar 50 milions per ell

Recordem algunes de les dades sobre el francès: El Barça el fitxa el 2022 per 50 M d'euros procedent del Sevilla, i li fa un contracte de 5 anys fins al 2027. Actualment el seu valor de mercat es troba en uns 45 M d'euros. El seu punt màxim va ser de 60 milions el 2021, preu que un any després va acabar pagant gairebé el Barça per fitxar-lo malgrat el gran interès del Chelsea. Polivalent, ocupa la demarcació de defensa central i actualment reconvertit a lateral dret tant al seu club com a la selecció francesa.

L'Arsenal ha sondejat i el Barça escolta però de moment no accepta. No seria estrany que les properes setmanes l'interès vagi a més i l'oferta sigui suculenta tant per al jugador com per al Barça, per la qual cosa caldrà estar pendents d'aquesta carpeta.