Jugadors de l'Alabès celebrant un gol

L'Alabès prepara un fitxatge mediàtic: 15 milions d'euros

Seria la tercera venda més alta de la història del club

Per als sagals l'estiu acaba de començar, però al món del futbol les vacances ja estan pràcticament arribant al final. Els jugadors de l'Alabès, per exemple, que se'n van anar a descansar a finals de maig, quan va acabar LaLiga, estan citats per retornar als entrenaments el 8 de juliol. Han tingut més d'un mes de repòs, però la pretemporada ja és a tocar.

I, com passa cada estiu, molts tornaran als seus clubs de pertinença sense tenir del tot clar si seguiran o fitxaran per un altre equip. Un d'ells podria ser Antonio Blanco. El jove (23) i talentós centrecampista de l'Alabès té una oferta interessantíssima a sobre de la taula.

Aquesta proposta, segons el periodista Ángel García, prové de la Fiorentina i la seva sucositat rau en la quantitat que estan disposats a oferir: 15 milions d'euros. En cas de produir-se, esdevindria la tercera venda més cabalosa de la història del Glorioso. Només Guillermo Maripán (18M, Mònaco) i Javi Moreno (16M, AC Milan) el superen en aquest rànquing.

El Reial Madrid, beneficiat

Això sí, quan el Reial Madrid i el Deportivo Alabès van tancar el seu traspàs a Vitòria l'estiu passat, van acordar que els merengues es reservaven el 50% dels seus drets. Per tant, si finalment la Fiore paga 15 'kilos', Florentino Pérez s'embutxacaria la meitat, 7'5 milions. Un negoci rodó, és clar.

L'altra part, evidentment, aniria a parar a les arques de l'Alabès, que disposaria de més diners de marge per poder confeccionar una plantilla competent. Per tant, encara que el contracte d'Antonio Blanco no venci fins al 2027, els directius babazorros es plantejarien acceptar aquesta oferta. L'objectiu principal del club vitorià és assentar-se a Primera per poder lluitar aviat per reptes més ambiciosos, com el de la classificació europea.

Antonio Blanco, per part seva, podria gaudir de l'aventura més exigent de la seva curta trajectòria. Jugaria competició europea (Conference League) i lluitaria per grans ambicions a la Sèrie A. Per ara, l'únic duel continental que ha disputat el de Montalbán ha estat un de Champions amb el Reial Madrid el 2021 (va jugar 7 minuts).

I la Fiore precisament parteix com un dels candidats a lluitar per aixecar la Conference. Recordem que s'ha classificat (i ha perdut) per a les dues darreres finals de la competició. Això sí, abans hauran de superar una ronda prèvia.

D'aquesta manera, Antonio Blanco posaria punt final a la seva aventura d'un any i mig a Mendizorroza. El primer any el va disputar a Segona i va ser una peça clau en l'ascens de l'equip. I aquest curs, a Primera, també s'ha consagrat als onzes inicials de Luis García; ha disputat 36 duels en total i el 71% dels minuts.