Jugadors del Barça femení celebrant un gol

Sortida inesperada del Barça Femení: Els motius

L'equip que passarà a entrenar Pere Romeu perd "una de les millors defenses de la història del futbol femení"

Dir adéu a qui ha demostrat ser el millor equip europeu no ha de ser gens fàcil. Si no, que ho preguntin a Lucy Bronze, que no ha acceptat l'oferta de renovació que li va presentar el Barça. El seu contracte acaba el 30 de juny d'aquest 2024, i ella mateixa ha decidit que no vol perllongar-ne la vinculació.

Per tant, l'1 de juliol s'acabarà l'aventura de la futbolista anglesa amb la carcassa culer, que ha durat dos anys. I ho farà amb magnificència, ja que Lucy Bronze ha pogut aixecar dues Champions, dues Lligues, dues Supercopes d'Espanya i una Copa de la Reina; set de vuit títols possibles. A més, als 70 partits que ha disputat com a blaugrana, ha pogut anotar cinc dianes.

Per tant, en primera instància, s'augura complex comprendre el perquè de la decisió de Lucy Bronze. Al cap i a la fi, encara que no és titular indiscutible, està tenint participació al millor equip europeu del futbol femení. I, a més, l'oferta de renovació que li havia presentat el Barça la mantenia com una de les millors pagades de l'equip.

Qui voldria abandonar un projecte d'aquest calibre i amb aquestes condicions? Per què ha pres aquesta decisió Lucy Bronze? El que és clar és que per motius econòmics no és.

L'ambició de Lucy Bronze

Segons l'Sport, la decisió de Lucy Bronze s'al·lega en la seva motivació per tenir molt més protagonisme. Aquest curs, tot i que ha pogut disputar 38 duels, ha estat la suplent d'una Ona Batlle arrelada a la titularitat al lateral dret. I amb la continuïtat de l'ex del Manchester United, l'anglesa veia que la seva participació no pujaria.

El seu proper destí és encara desconegut; podria embarcar-se a l'aventura nord-americana o escoltar ofertes d'altres grans clubs europeus. El que és clar, com deia el comunicat oficial del Barça, és que Lucy Bronze és “una de les millors defenses de la història del futbol femení”.

"El Club desitja Lucy Bronze molta sort i èxits en la nova etapa, tant en l'aspecte personal com professional", tancava el comunicat.

Ara, als despatxos de l'entitat catalana hauran de decidir si acudeixen al mercat a trobar-hi el relleu o si, d'altra banda, es conformen amb Ona Batlle i Marta Torrejón per al lateral dret. A més de la de Lucy Bronze, el Barça també haurà de bregar amb la baixa de Mariona Caldentey.