Joao Cancelo i Joao Félix

A l'aire el futur de Joao Félix i Joao Cancelo: Analitzem què passarà

Segueixen les converses sobre el seu futur a les oficines del Camp Nou

Molts dubtes sobre el futur de Joao Felix i Joao Cancelo al Barça. Els internacionals lusitans, que estan disputant l'Euro 2024 en aquests moments, encara no saben què passarà amb el seu futur.

Analitzem la seva situació

Els Joaos van arribar la temporada passada a Can Barça en qualitat de cedits, despertant una gran il·lusió entre els aficionats. Van començar bé el seu camí al club culer, però amb el pas del temps es van anar difuminant i van acabar la temporada amb crítiques en partits importants i decisius.

Les seves cessions van arribar al final i encara s'ha de veure si el Barça intenta una nova cessió, que haurà de ser negociada amb els clubs a què pertanyen els jugadors: Manchester City i Atlètic de Madrid. Per part dels jugadors, sembla que no hi ha dubtes que tots dos estarien il·lusionats de seguir a Barcelona.

Joao Cancelo

Comencem pel lateral lusità, jugador molt del gust de Xavi, el seu gran valedor per a la seva arribada, titular indiscutible durant tota la temporada. Després de l'arribada de Hansi Flick, quedaria per veure si el club vol intentar quedar-s'ho un altre any més cedit, ja que sembla inviable pagar diners per ell. El Barça, que va escàs de laterals, compta amb Jules Koundé per la dreta i Alejandro Balde per l'esquerra, lateral de més recorregut.

Joao Cancelo podria jugar en tots dos perfils, ja que al seu antic club va jugar molts partits a banda i banda. Els seus problemes amb Pep Guardiola fan que sembli difícil que es quedi a Manchester i el jugador ho té força clar, fa poc en unes declaracions a Futbol Emotion deia: “M'encanta Barcelona, el clima, la ciutat, em sento molt estimat. Tant de bo em pugui quedar”.

Veurem si finalment aconsegueix quedar-se al club favorit de la seva infància com bé va dir a la seva presentació. Té contracte amb el Manchester fins al 2027 i el valor de mercat actual és de 25 M d'euros.

Joao Felix

L'extrem portuguès és un cas més complex, ja que les seves discrepàncies amb el Cholo Simeone i l'afició 'colchonera' van fer que públicament hagués de dir: “Vull jugar al Barça, és el meu somni d'infantesa” per intentar aconseguir sortir-ne i venir al Barça. Finalment ho va aconseguir.

Va començar bé, sent important i titular, amb Xavi donant-li confiança, però amb el pas dels partits es va anar apagant i va tornar a fer. Va acabar la temporada de suplent i sense ser aquell Joao que la gent esperava. Cal veure si el Barça reforça els extrems, amb Nico Williams com a màxima prioritat, però intentaran segur una nova cessió de l'internacional portuguès.

Joao Felix va renovar el seu contracte amb l'Atleti fins al 2029 abans de sortir cedit al Barça la temporada passada. El valor de mercat actual és de 30 M d'euros.

Al Barça ho tenen clar: Només vindran en forma de cessió

Al Barça tenen clara una cosa: NO pagaran un sol euro pels Joaos, només a través de cessió. Caldrà veure si les negociacions entre clubs arriben a bon port i estan disposats a acceptar les condicions del conjunt culer, ja que la voluntat dels dos jugadors és seguir un any més al Barça, cosa important a l'hora de negociar.