Els integrants del grup Roba Estesa

El vídeolyric de 'Desakatant', avenç del proper disc de Roba Estesa

Es tracta del quart avançament

El grup Roba Estesa ha estrenat aquest dimecres 'Desakatant', el quart avançament del proper disc de la formació. Després d'haver fet públics els temes “Stikinlova”, “El <3 a 1K” i “LNTMNT”, ha arribat un nou tema que parla de com totes les realitats LGTBIQA+ han acabat aprenent a celebrar la marginalitat que moltes vegades pateixen.

La producció amb sons pop-rock electrònic neotradicional ha estat creada per Roba Estesa i el productor Kquimi Sagi a l'estudi BSO de Barcelona. La peça s'ha publicat acompanyada d'un videoclip on el dimoni “és el protagonista absolut”. "Tradició, pecat i temptació, tenint en compte l'estètica com a bretxa rupturista entre l'art i la cultura", ha exposat la discogràfica en un comunicat.

El quart disc de les Roba Estesa (Halley Records) es farà públic el proper 29 de febrer i el presentaran el 21 de març a la Sala Apol·lo de Barcelona en el marc del Cruïlla Primavera. El 12 d'abril també s'oferirà a La Mirona de Salt durant el Festival Strenes.

Roba Estesa | DESAKATANT (Videolyric Oficial)

La música urbana en català segueix creixent

La cultura urbana a Catalunya inclou diverses expressions artístiques i estils de vida. Entre els grups més destacats a la música urbana catalana, a més de Roba Estesa, trobem artistes com La Queency, una rapera de Terrassa coneguda pel seu compromís social i la seva música que desafia els límits comercials.

Un altre nom rellevant és Lildami, també de Terrassa, que ha aconseguit un èxit considerable a l'escena musical amb la seva barreja única de trap, ritmes ballables i hip-hop clàssic. Sr. Chen, un productor i artista amb una carrera en solitari, ha estat fonamental en la creació de sons distintius per a diversos artistes, inclòs Lildami. Artistes com Yung Rajola, El Noi de Tona i Spxxn P també contribueixen significativament a l'escena urbana catalana amb la seva música única i estils innovadors.

Els grafiters són un altre col·lectiu important dins de la cultura urbana a Catalunya. Aquest grup ha transformat els carrers en llenços a l'aire lliure, creant murals que aporten vida i color a zones anteriorment grises. La Fundació Contorn Urbà, a través del projecte 12+1, ha estat clau en la promoció d'aquest art, duent a terme grans projectes a diferents municipis com l'Hospitalet o Sant Vicenç.