Muntatge amb una imatge de Carles Porta durant una promoció de 'Luz en la oscuridad' ia la cantonada inferior dreta imatge del videojoc de què parla la notícia

El videojoc de Crims, ja disponible gratis a 3cat

Crims ha estat un èxit en tots els sentits

3Cat ha estrenat aquest divendres un videojoc inspirat a 'Crims'. Es tracta d'una proposta que ja està disponible per a mòbils i tauletes i que proposa una desena de casos ficticis per resoldre. El joc ha estat desenvolupat per l'empresa igualadina Cubus Games i compta amb la complicitat de Goroka i True Crime Factory, responsables de la producció executiva de la sèrie de crims reals.

De fet, el mateix Carles Porta apareix com a narrador a la introducció de cada cas que presenta el joc. El seu llançament s'emmarca també, en l'aposta de 3Cat pels continguts de true crime i pels formats transmèdia. El videojoc - disponible en català, castellà i anglès - proposa crims de ficció i premia l'habilitat del jugador per desentranyar una desena de casos: un de gratuït, tres més sota registre i sis de pagament.

L'objectiu del joc, destinat a un públic ampli i casual, és desenvolupar els dots de recerca dels jugadors, que hauran de resoldre reptes, tant intel·lectuals com d'habilitat, per aclarir-ne els diversos casos.

Crims, un èxit en tots els aspectes

La sèrie "Crims" de TV3 és un destacat programa de tipus true crime dirigit i presentat per Carles Porta. Aquesta producció catalana, desenvolupada en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory, ha guanyat reconeixement pel seu meticulós tractament de casos criminals foscos i mediàtics dins de Catalunya. Cada episodi submergeix l'espectador en investigacions profundes d'assassinats i esdeveniments notoris, mantenint un enfocament seriós i respectuós cap a les víctimes i les seves històries.

Des del seu inici, Crims ha estat aplaudit per la seva capacitat de narrar històries complexes amb un enfocament humà i ètic, evitant el sensacionalisme. La sèrie utilitza recursos narratius com a entrevistes detallades i reconstruccions dramatitzades, sovint recolzades per animacions de tipus còmic per protegir la identitat de persones implicades.

Crims no només ha capturat l'atenció del públic català, sinó que també ha despertat interès a nivell nacional a Espanya. Movistar+ ha adquirit els drets per emetre la sèrie sota el nom de "Crímenes", adaptant el contingut per a un públic més ampli i no catalanoparlant, cosa que inclou el doblatge dels episodis al castellà, encara que també estaran disponibles en català sota demanda.

La sèrie ha rebut premis, com el Premi Ondas, que subratlla el seu impacte i qualitat dins del panorama televisiu espanyol, destacant la seva capacitat per atraure una audiència àmplia i diversa.