L'exterior del nou centre de pregària de la comunitat musulmana de Lleida

La clara petició dels veïns de Cappont (Lleida) a la comunitat musulmana

Ho van demanar a una reunió entre les diferents parts impulsada per l'Ajuntament de Lleida

Representants veïnals del barri de Cappont de Lleida han instat la comunitat musulmana Ibn Hazm a complir de manera "exhaustiva" les normatives d'aforament i mobilitat al nou oratori que preveuen obrir a l'avinguda d'Alacant número 9 del barri lleidatà. Així ho han demanat en una reunió, impulsada per l'Ajuntament de Lleida, entre portaveus de l'Associació de Veïns de Cappont, de la comunitat de l'edifici on s'ubica el local que acollirà l'oratori i els musulmans.

Per part seva, el col·lectiu musulmà ha expressat la seva voluntat d'integrar el nou espai a la zona de forma "adequada" així com d'atendre les demandes i inquietuds que els veïns i veïnes puguin tenir. Durant la reunió, promoguda per la Regidoria de Participació i Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida, la comunitat musulmana ha recordat també que es tracta d'un espai de pregària pels dies en què l'afluència és menor i que es tindrà "molt en compte" l'aforament màxim permès.

També han demanat un compliment exhaustiu de les ordenances i que el centre s'estableixi com un espai normalitzat de pregària que compleixi amb la normativa d'aforament i de mobilitat.

Així mateix, el tinent d'alcalde, Carlos Enjuanes, ha apuntat les bones experiències a altres barris on s'han autoritzat oratoris i ha garantit un seguiment rigorós del compliment de la normativa així com l'oferiment de suport i seguiment en el procés d'integració. En aquest sentit, des de l'àrea de Drets Civils hi ha un conveni amb el Col·legi de l'Advocacia de Lleida que ofereix processos de mediació preventius.

Aforament màxim de 200 persones

La comunitat musulmana va adquirir aquest equipament que permet un aforament màxim de 200 persones i actualment té un informe de viabilitat com a centre de culte emès pels serveis tècnics de l'Ajuntament de la capital del Segrià. Aquest informe implica que aquest espai compleix la normativa de centres de culte de Lleida. Un cop es realitzin les obres d'adequació també necessitaran presentar la comunicació d'inici de l'activitat per poder realitzar la res.

Aquesta setmana també va transcendir que la comunitat musulmana havia demanat la cessió d'un solar que actualment és propietat de l'Ajuntament de Lleida. L'objectiu és construir un centre de culte més ampli. L'alcalde lleidatà, el socialista Félix Larrosa, no va descartar aquesta possibilitat. La petició va tenir molta repercussió en xarxes socials i va provocar queixes de molts ciutadans davant d'aquesta possibilitat.