Un grup d'infermeres durant una manifestació

Infermeres de Catalunya comencen una nova campanya

La campanya té com a objectiu aconseguir les seves reivindicacions

Infermeres de Catalunya ha posat en marxa aquest diumenge una campanya de recollida de firmes en línia per sumar adhesions a una petició adreçada als diputats del Parlament, en què s'insta el Govern a atendre les seves demandes. El document demana a l'executiu que classifiqui les infermeres al grup professional A1, que destini una partida dels pressupostos 2024 per reconèixer econòmicament aquesta nova classificació com a facultatives i que reconegui les especialitats d'infermeria amb el nivell salarial corresponent.

L'acció arriba després d'un mes de vaga indefinida iniciada per aconseguir totes aquestes millores laborals. Les firmes recollides es presentaran al Parlament durant aquesta negociació dels pressupostos 2024. A més, la iniciativa s'ha posat en marxa l'endemà de la manifestació que aquest dissabte va reunir unes 6.000 infermeres, familiars i amics al centre de Barcelona (3.500 segons la Guàrdia Urbana), que van recórrer diversos carrers amb parada final a l'Estació de França, símbol escollit per a l'"exili" al qual es veuen "condemnades" les professionals.

El col·lectiu inicia ara aquesta nova acció “per posar fi a la violència institucional contra les infermeres”, mentre el Comitè de Vaga continua amb les negociacions amb el Departament de Salut. En aquest sentit, Infermeres de Catalunya creu que Salut "ha fet passos" per acostar posicions encara que "no són suficients encara".

Els representants de les infermeres demanaran una nova reunió amb el conseller Manel Balcells aquesta setmana i també amb el president del Govern, Pere Aragonès, i la ministra de Sanitat, Mónica García. També han anunciat que la vaga segueix i que properament s'anunciaran noves accions.

Per què es manifesta el col·lectiu?

Les infermeres catalanes, representades principalment pel sindicat Infermeres de Catalunya, estan duent a terme una sèrie d'accions, incloent-hi vagues i manifestacions, per exigir millores en les condicions laborals i salarials. Entre les principals demandes hi ha la classificació de les infermeres en el grup professional A1 , que és la categoria en què es troben els metges, argumentant que això seria un reconeixement adequat a les seves funcions i resoldria un deute històric amb el col·lectiu.

A més, les infermeres han sol·licitat que es destini una partida als pressupostos del 2024 per reconèixer econòmicament aquesta nova classificació. També cerquen el reconeixement de les especialitats d'infermeria amb el nivell salarial corresponent. Aquestes demandes han estat acompanyades per protestes i el lliurament de més de 500 cartes amb les seves reivindicacions al Departament de Salut.

La situació ha arribat a un punt en què el sindicat Infermeres de Catalunya ha iniciat una recollida de firmes per portar les seves reivindicacions al Parlament, buscant suport públic per instar el Govern a atendre les seves demandes. El sindicat ha expressat el compromís de continuar amb la vaga indefinida fins que s'abordin aquestes demandes de manera satisfactòria