Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a la C-15

Aquest any han perdut la vida 54 persones en accidents de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya

Un motorista ha mort en un accident a la C-15 a Vilanova i la Geltrú (Garraf), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). El sinistre ha passat al punt quilomètric 1.80 de la via, en sentit Vilafranca del Penedès.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 15.13. Per causes que encara s'estan investigant, un motorista hauria patit una caiguda i, com a conseqüència de l'accident, ha perdut la vida. Fins ara s'han desplaçat dues patrulles de la policia, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La carretera s'ha tallat en sentit Vilafranca i el trànsit s'ha desviat pel lateral de la via.

Altres accidents a la C-15

La carretera C-15, coneguda també com l'Eix Diagonal, ha estat escenari de nombrosos accidents en els darrers anys, cosa que ha generat una preocupació creixent entre les autoritats i els usuaris d'aquesta via. Aquesta carretera, que connecta Vilanova i la Geltrú amb Igualada, és una artèria crucial per al transport i la mobilitat al país, facilitant tant el trànsit local com l'accés a altres vies de comunicació importants a Catalunya.

El març del 2021 un motorista de 26 anys va perdre la vida en un tràgic accident a la C-15, a Cabrera d'Anoia. El juliol del 2022 es va produir un accident múltiple. Durant la primera Operació Sortida de l'estiu, la C-15 va ser escenari d'un accident en què diversos turismes hi van estar implicats i van provocar retencions importants. Afortunadament, no hi va haver víctimes mortals, però sí un gran caos al trànsit.

El pitjor es va viure l'agost del 2023. Quatre persones van morir en un accident que va involucrar dos vehicles al quilòmetre 34,4 de la C-15.

Tot i diverses mesures implementades últimament, la C-15 continua sent una carretera amb un alt índex de sinistralitat. És fonamental continuar les millores en infraestructura i reforçar l'educació viària per reduir el nombre d'accidents i garantir la seguretat de tots els usuaris.