Muntatge on surt Jessica Albiach en una roda de premsa al Parlament de Catalunya amb una fletxa vermella cap avall a la dreta

Un sondeig enfonsa la CUP i els Comuns: Clara tendència a la baixa

Les dues formacions es desplomarien segons les enquestes que donarien la victòria al PSC

El proper 12 de maig se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya en què es preveu que siguin uns comicis vitals per al futur de la política i economia de Catalunya. Els partits ja van donar el tret de sortida a la campanya electoral divendres passat.

L'inici d'aquesta campanya electoral va venir molt marcada i condicionada per la carta a la ciutadania del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de prendre 5 dies de reflexió per prendre la decisió sobre si segueix o no al capdavant de l'executiu central.

El PSC guanyaria davant l'enfonsament de Cup i els comuns

Segons l'enquesta de GAD3 per a Mediaset vaticina que el PSC serà el clar guanyador de les eleccions catalanes, podent obtenir entre 42 i 43 diputats , seguit de Junts per Catalunya que estaria en una forquilla d'entre 35 i 37 diputats, experimentant una pujada de 5 diputats respecte a les eleccions de fa 3 anys.

La lleu remuntada del partit de Carles Puigdemont, que sense la Llei d'Amnistia encara en vigor està fent campanya des de la Catalunya Nord, s'erigiria al primer partit independentista aprofitant la baixada d'ERC que passaria de 33 a 28 escons amb què es llegeix com un desgast del govern que ha presidit Pere Aragonés .

Però la dada més demolidora de tothom és sens dubte l'enfonsament de dues forces polítiques com són la CUP i Comunes. Els anticapitalistes obtindrien una severa garrotada perdent 7 diputats mentre que Comunes, que ha fet campanya juntament amb la líder de Sumar Yolanda Díaz, reduiria a la meitat la seva representació passant de 8 a 4 escons .

PEINETA de JESSICA ALBIACH a IGNACIO GARRIGA de VOX en el PARLAMENTO CATALÁN

La irrupció d'Aliança Catalana

Però la gran sorpresa dels comicis del 12 de maig seria l'entrada en escena del partit Aliança Catalana, liderat per l'actual alcaldessa de Ripoll Silvia Orriols. El partit independentista català aconseguiria 2 escons i entraria per primera vegada al Parlament .

Tot i els vetos de tots els partits representats a l'elenc del Parlament, i de censura informativa Aliança Catalana faria bona la seva proposta d'un canvi de rumb de la política catalana que els partits independentistes que han governat les legislatures anteriors no han sabut portar a terme. Aliança Catalana és un partit fundat el 2020 i que va guanyar les eleccions municipals de Ripoll, a més de treure dos regidors més, un a Manlleu i un altre a Ribera del Dondara .

"Salvemos Cataluña": la ultraderecha independentista da el paso y se presentará a las elecciones

Ciutadans desapareix i aglutina el vot al PP

Una altra de les grans baixades que s'espera per a les eleccions del 12 de maig és la desaparició definitiva de Ciutadans. El partit antiindependentista acabaria desapareixent del Parlament, on mantenien 6 diputats, i d'aquest fet se'n beneficiaria el PP que absorbiria bona part d'aquest votant per ascendir de 3 a 13 diputats .

Un altre partit antiindependentista com és l'extrema dreta de VOX, patiria un lleu descens passant d'11 parlamentaris a una forquilla d'entre 6 i 9, de manera que l'electorat penalitzaria la campanya de desprestigi dels partits independentistes i d'esquerres que ha portat a tot aquest temps el partit liderat per Santiago Abascal.