Una dona parlant en un podi amb la imatge d'un home en un cercle vermell a la cantonada superior dreta.

VÍDEO: Sílvia Orriols debuta al Parlament amb un discurs clar i català

Josep Rull treu el lliri per advertir-la

La líder d’Aliança Catalana ha debutat al ple del Parlament, on s’havia de debatre els possibles suports per investir el nou President de la Generalitat - finalment hi ha hagut investidura fallida i comença a córrer el cronòmetre- , amb un discurs on ha començat denunciat les difamacions, censures i les multes de 10.001 euros que ha hagut de patir Sílvia Orriols per part de la Generalitat de Catalunya, per unes declaracions en les que vinculava la inmigració amb uns suposats riscos per a les democràcies occidentals. L’alcaldessa de Ripoll ha sentenciat que: ‘’i a pesar dels cordons sanitaris, ja sóc aquí’’.

Orriols ha reivindicat els 120.000 catalans que representa la seva formació i que han dit prou segons Oriiols: ‘’a anys de promeses incomplertes, de polítiques autonomistes i pro inmigracionistes que ens han desdibuixat i trinxat el país’’.

Ni investir espanyolistes ni processistes

La líder d’Aliança Catalana ha deixat clar que no van ser elegits per investir partits espanyolistes, en clara al·lusió al PSC de Salvador Illa, ni a partits processistes, referint-se a Carles Puigdemont de Junts per Catalunya. Orriols ha sentenciat dient que: ‘’l’era de la correcció política i el pensament únic s’ha acabat’’.

Defensa dels recursos propis pels que contribueixen a Catalunya

Orriols s’ha centrat en la decadència precària en la que ha caigut Catalunya els darrers anys, arribant a comparar-lo amb un país tercermundista, i s’ha negat a seguir regalant els recursos i serveis públics que genera Catalunya a qui no ha vingut a contribuir positivament a la societat. Orriols ha mencionat que: ‘’no podran optar a aquestes ajudes i recursos els que han vingut a delinquir, i a qüestionar els nostres valors occidentals’’.

La defensa dels drets humans…també els dels catalans

‘’Defensarem a la senyora Maria que vol treure diners al caixer sense que la tirin per treure i li intentin robar els seus diners’’, ha exclamat Orriols. I ha ha agegit: ‘’que la Laura pugui sortir de nit sense un esprai antiviolació a la butxaca’’.

La líder d’Aliança Catalana ha fet valer que el seu partit ha vingut a defensar els drets i les llibertats assolides per les societats occidentals, en contra de les cultures que intenten imposar el menyspreu a la dona i a instaurar una societat patriarcal i anclada en el passat. I Orriols ha sentenciat dient que: ‘’si això és feixisme i extrema dreta, agafint el diccionari i arrenquin el full perquè la descripció que està allà no coincideix en absolut amb l’estrany concepte que vostès tenen de feixisme i d’extrema dreta’’.

El suport d’Aliança Catalana té un preu

Orriols ha tornat a deixar clar que no investirant a ningú de franc, i que el preu serà tan alt com la restitució de l’Estat Català i el control estricte de les seves fronteres. I ha afegit que: ‘’si algú vol els nostres dos vots que comenci a redactar una Constitució Catalana i una llei d’extrangeria potent’’. I ha acabat el seu discurs amb un ‘’Visca Ripoll’’ i ‘’Visca Catalunya’’.

Josep Rull, replica a Orriols amb el lliri a la mà

Tot bon punt han finalitzat els 2 minuts de discurs de la Sílvia Orriols, el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha volgut dirigir-se a la líder de AC dient-li que: ‘’d’acord amb la jurisprudència del dret europeu de Drets Humans, la llibertat d’expressió no empara el discurs d’odi o que inciti a la discriminació o a la violència’’. Rull ha reiterat que la seva presidència serà, completament, escropulosa a l'hora d’advertir a Sílvia Orriols les vegades que faci falta, així com de prendre decisions al respecte.