Una jove guerrera amb una capa de pell i un casc vermell munta un llop blanc mentre és seguida per altres llops i porcs senglars en un entorn natural.

Cop d'efecte de l'SX3 amb aquestes pel·lícules d'animació en català

El 3Cat amplia la seva oferta destinada al públic més jove

L'SX3 emetrà aquest estiu tretze títols en català de l'estudi d'animació Ghibli, que estaran disponibles durant els propers mesos a la plataforma infantil i juvenil i al 3Cat. D’aquests llargmetratges, hi ha tres estrenes que es podran veure per primera vegada doblades en català, 'La princesa Mononoke', 'El record de la Marnie' i 'El vent s’aixeca'. Les pel·lícules disponibles des d’aquest juny són 'El meu veí Totoro', 'Arrietty i el món dels remenuts', 'Kiki, l'aprenent de bruixa' i 'Haru al regne dels gats', entre d'altres. A partir del juliol i l'agost també hi haurà altres títols com 'La Ponyo al penya-segat', 'Porco Rosso', 'El record de la Marnie' i 'Murmuris del cor' i 'El castell al cel'.

Importància sobre l'animació en català a Catalunya

Bola de Drac.  Va ser creada per Akira Toriyama. Explica les aventures Son Goku des de la seva infantesa fins a l'edat adulta mentre entrena en arts marcials i explora el món a la recerca de les Boles del Drac. Aquestes boles màgiques tenen el poder d'invocar a un drac que concedeix desitjos. Es va emetre per primera vegada l'any 1986 al Japó i ràpidament va ser un fenomen mundial. A Catalunya va arribar-hi l'any 1990. 

El doblatge en català de "Bola de Drac" va enfortir l'ús del català entre els joves. Les veus de doblatge es van tornar icòniques i les frases de la sèrie, com el famós "Kame Hame Ha", es van integrar en el vocabulari quotidià dels nens i adolescents.

Doraemon és una altra sèrie d'animació japonesa que ha format part de la programació del Club Super 3 durant anys. La sèrie segueix les aventures d'un gat robot del futur que ajuda a un nen  que es diu Nobita gràcies als seus invents del segle XXII. Està carregada de missatges sobre l'amistat i la solidaritat, entre un gat robot i un nen amb pocs amics i dificultats a l'escola. 

Els "Barrufets" és una sèrie belga que també ha tingut molt d'èxit al Club Super 3. Eren unes criatures blaves que treballaven junts en un lloc encantat. La sèrie oferia valors de treball en equip i en comunitat.