Dona parlant davant d'un micròfon en una habitació amb prestatgeries plenes de llibres.

Sílvia Orriols respon a la darrera ocurrència de Tània Verge

La diputada d'Aliança Catalana parla clar contra la Consellera d´Igualtat

La batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha rebutjat adherir-se al decàleg impulsat des del Departament d'Igualtat i Feminismes per garantir l'empadronament a Catalunya. En un tweet a X, Orriols qualifica el document d' "estrafolari" i argumenta la seva negativa perquè comportarà "empadronaments fraudulents". A més, titlla les mesures que es recullen al decàleg de “temeràries i irresponsables” . Així mateix, l'alcaldessa manifesta " estupefacció" per una proposta que, segons diu, comportarà la tramitació d'empadronaments "ficticis que no se cenyeixin a la realitat" . Segons Orriols, quan algú es vulgui empadronar Ripoll es "faran comprovacions" perquè el document "no contingui dades errònies ni inventades".

El decàleg en qüestió, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes, es va gestar en el marc d'una cimera sobre l'empadronament que es va celebrar el mes d'abril en què van participar diferents municipis de més de 75.000 habitants del país. Aquest treball amb el món local ha fet que al decàleg s'hi hagin adherit l'Associació de micropobles de Catalunya, així com els Ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida, Reus, el Prat de Llobregat o altres ens com la Diputació de Tarragona o la Secretaria de governs locals de la Generalitat.

En els darrers dies, el text ha arribat via correu electrònic des del Departament a tots els ajuntaments de Catalunya per si tenen la voluntat d'adherir-s'hi. A més, des dels serveis territorials es faran presentacions per donar a conèixer el text.

Enfrontaments constants amb Tània Verge

No és la primera vegada que Sílvia Orriols i Tània Verge demostren tensió a les xarxes socials . La batlessa de Ripoll i la consellera d'Igualtat en funcions es veuran les cares aviat al Parlament. La primera com a diputada d'Aliança Catalana i la segona com a diputada d'ER. Cal veure si només com a parlamentària rasa o si repeteix com a Consellera gràcies a un tripartit amb el PSOE del 155.

Fa unes setmanes, la política independentista va parlar clar contra la dirigent progre després que aquesta  presumís d'una multa que el Departament ha posat a Orriols. La dirigent aliada li contestava amb humor: “me la podràs donar en mà al Parlament”.