Sílvia Orriols atenent els periodistes d'ACN

Sílvia Orriols desqualifica un cartell pel vel islàmic i l'oposició hiperventila

L'oposició de Ripoll, amb Junts al capdavant, defensa que nenes facin servir una peça misògina

L'equip de govern de Ripoll, governat per Aliança Catalana, ha decidit desqualificar el cartell de la festa major de Ripoll, escollit durant la Fira de les 40 hores. És una proposta colorista protagonitzada per diverses persones. A la part de baix apareix una noia amb vel, tal com ha expressat ella mateixa a xarxes. Segons Orriols, no acceptaran que des de la institució es normalitzi l'ús del vel islàmic a les nenes.

Atès que l'autora s'ha negat a treure'l, finalment l'elegit serà qui el jurat va decidir deixar en segona posició. Tots els partits de l'oposició han protestat acusant Orriols "censura", "despropòsit" i "barrabassada". El cartell escollit finalment està protagonitzat per Sant Eudald, patró de la vila, el gall i gegants.

La comissió organitzadora de la festa (coneguda com la Comi) ha dit que es tracta d'una "decisió política totalment aliena a la comissió de festes que ha comportat la renúncia de la guanyadora". I ha anunciat que, com a conseqüència, el segon cartell més votat passarà a ser el cartell oficial. En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament de Ripoll han explicat que el procés de selecció consisteix que es fa una votació popular entre totes les propostes que es presenten a la Fira de les 40 hores.

Finalment, un jurat professional tria el cartell guanyador entre les 10 propostes més votades. L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha dit a través de les xarxes socials que l'equip de govern ha decidit "desqualificar" el cartell guanyador de la festa major per "no normalitzar la misogínia islàmica". Com a conseqüència, el cartell oficial passarà a ser el segon més votat pel jurat.

Els partits a l'oposició ho han condemnat de manera contundent poc després de conèixer la decisió i han exigit una rectificació. Junts per Catalunya, sempre a la línia woke per no quedar malament , ho ha qualificat de "barrabassada" exigint al regidor de cultura "demanar perdó" per la retirada del cartell per "motius polítics".

ERC, per part seva, ho ha condemnat amb una frase: "L'obsessió de Silvia Orriols amb el vel fa canviar el cartell de la Festa Major", mentre que el portaveu del PSC a la ciutat, Enric Pérez, també ha denunciat la censura : "Aquest és el nivell democràtic que tenim a Ripoll, la censura és dictadura".

En una línia similar s'ha expressat la CUP, qualificant la decisió de "vergonyosa" per la censura i "negant la voluntat popular" expressada a la fira. La CUP, una vegada més, no dubta a aplaudir el masclisme quan es produeix a l'àmbit de l'Islam. Per acabar, el regidor de Som-hi Ripoll, Joaquim Colomer, ha parlat d'"imposició" en la decisió del guanyador i censura: "Vergonyós i, com veuen, la censura encara existeix a Ripoll".