Muntatge amb una imatge d'una escena de la pel·lícula "La gran exclusiva". A la dreta una imatge amb el logotip de Netflix

Netflix estrena una pel·lícula sobre l'escàndol del príncep Andreu i Jeffrey Epstein

Els secrets d'una entrevista polèmica

El llibre "Scoops", de Samantha McAlister ha servit com a embrió per a la realització de la pel·lícula Scoop, coneguda entre nosaltres amb el títol de La gran exclusiva , disponible a Netflix des del passat 5 d'abril.

La base del llibre i la seva translació cinematogràfica és la seva manera d'abordar el procés que va permetre a la BBC obtenir l'explosiva i devastadora entrevista amb el príncep Andreu sobre la seva amistat amb el delinqüent sexual convicte Jeffrey Epstein. El magnat multimilionari va ser acusat d'abusos sexuals després de reclutar desenes de dones, moltes de les quals eren menors.

Epstein va perpetrar els seus delictes en una illa, que es va convertir en l'epicentre de les seves pràctiques aberrants, en una ubicació que, com es faria públic posteriorment, van freqüentar grans personalitats del món de la política, el cinema i la música. Polítics, cantants i actors i actrius apareixen en una llista controvertida que segueix en poder judicial. Epstein va acabar amb la seva pròpia vida l'agost del 2019, suïcidant-se a la cel·la on estava retingut.

La gran exclusiva | Tráiler oficial | Netflix

Ara, aquesta pel·lícula del realitzador Philip Martin -director de set episodis de The Crown - proposa una interessant radiografia d'una entrevista que esquitxaria l'honor del príncep Andreu per la seva vinculació directa amb aquest terrible i inhumà pedòfil. El film està protagonitzat per un sòlid repartiment d'actors, entre els quals hi ha Gillian Anderson -sempre recordada com la inoblidable Dana Scully d' Expediente X- , Keeley Hawes i Connor Swindells, entre d'altres. Es dóna la curiositat que Anderson i Swindells van estar quatre anys compartint rodatges, el període durant el qual tots dos van formar part de l'elenc de la sèrie Sex Education.

Una entrevista demolidora

La gran exclusiva planteja com una entrevista ho pot canviar tot. El tercer fill de la Reina Isabel va mantenir una estreta relació amb Epstein, fins i tot el 2010 se'ls arribaria a veure passejant junts pel Central Park novaiorquès. Les sospites sobre la implicació del príncep amb el depredador sexual de menors van augmentar a través del testimoniatge de Virginia Giuffre, una de les menors que van patir les seves agressions, que asseguraria que el Príncep Andreu era perfectament coneixedor dels processos d'Epstein i fins i tot arribaria a publicar una fotografia en què es veu la noia amb el príncep.

Una pel·lícula que recupera l'essència del cinema d'investigació periodística per destapar els secrets d'un escàndol, tan propi dels anys setanta. Tot i això i parafrasejant una línia de diàleg del film: "No hi ha una solució ràpida per a una història com aquesta".