Una dona parlant a un podi de fusta amb un micròfon i sostenint un paper, amb un fons de fusta decorativa.

VÍDEO: Sílvia Orriols carrega contra les polítiques woke que han trinxat Catalunya

Terrabastall polític amb la primera intervenció al ple d’Aliança Catalana

Avui al Parlament de Catalunya, Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana (AC) i batllessa de Ripoll, ha tingut una jornada intensa i significativa i que havia generat certa expectació per estrenar-se aquesta XV Legislatura com a diputada. Durant la sessió plenària, Orriols ha aprofitat la seva primera oportunitat al faristol per exposar amb fermesa la seva posició i les propostes del seu partit, marcant un to crític cap a les polítiques autonòmiques passades i actuals i la gestió de la immigració, qüestions centrals en l'agenda política de la formació aliada.

Discurs novedós a la Tribuna del Parlament

Sílvia Orriols, la líder d'Aliança Catalana, ha fet un discurs contundent al Parlament. Ha començat remarcant que, tot i ser només dos diputats, representen prop de 120.000 catalans cansats de promeses incomplertes i polítiques que han desfigurat el país. Orriols ha criticat les polítiques proimmigracionistes, acusant-les de malbaratar els recursos públics i desestabilitzar els valors i la cultura catalana.

La diputada ha continuat denunciant la "tercermundització" de Catalunya i ha promès oposar-se a aquells que no contribueixen positivament al país. Ha defensat la seguretat als carrers i s'ha mostrat contrària a que les nenes vagin a l'escola amb el que ha descrit com un "parrac misogin al cap", referint-se al vel islàmic.

Orriols ha afirmat que el seu objectiu és preservar el nivell de civilització assolit. En resposta a les crítiques que qualifiquen el seu partit de feixista o d'extrema dreta, ha desafiat els detractors a revisar el diccionari, afirmant que les seves accions no coincideixen amb aquestes descripcions. El seu discurs ha destacat per la seva determinació per canviar el rumb polític actual cosa que ha emprenyat el president de la cambra, erigint-se en fiscal espanyol i amenaçant la diputada amb el Codi Penal.

Crítica a la convocatòria del Ple d'Investidura sense cap candidat

Pel que fa als suports a la investidura, Orriols ha manifestat que no donarà el seu suport gratuïtament a cap candidat. El seu suport té un cost clar: la restitució de l'estat català i el control estricte de les fronteres. "Si algú vol els nostres dos vots, que comenci a redactar una Constitució catalana i una llei d'estrangeria potent," ha reblat, deixant clar que les seves exigències són innegociables per garantir els interessos del seu partit.

Compromís amb els votants

Finalment, Orriols ha adreçat unes paraules d'agraïment als votants d'Aliança Catalana, assegurant-los que el partit continuarà defensant els seus interessos i treballant per un projecte clar: l'Estat Català i a refermat el seu compromís en ésser valedors de la confiança dipositada pels ciutadans.

Roda de premsa posterior

Encabada la sessió, ha atès els mitjans acreditats avui a la Cambra catalana. A preguntes d’XCatalunya.cat, ha retret al President de la cambra, Josep Rull, que no se’ls hagi convocat a la Junta de Portaveus d’ahir dimarts per repartir-se el temps d’intervenció del Grup Mixt amb la CUP. “S'ho han repartit com han volgut en clar detriment d’Aliança Catalana” ha afegit.