Muntatge amb una imatge de la secció de fruiteria d´un establiment de Bonpreu i Esclat. A l'esquerra, una imatge d'una dona entusiasmada

La fruita d'estiu que entusiasma els clients de Bonpreu: És l'oferta de la setmana

Una promoció indispensable per als amants d´aquesta fruita

Tot i que és recomanable menjar fruita durant tot l'any, la veritat és que són moltes les persones que les consumeixen amb més freqüència durant el període estiuenc.

Tenint en compte aquesta tendència, des de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat i sota el lema de "La fruita és un amor d'estiu", han escollit una de les fruites més desitjades de l'estiu perquè sigui la gran protagonista de la seva oferta de la setmana. Es tracta del préssec, que ofereixen a un preu de 2,69€/Kg, en la varietat de carn groga procedent de Lleida, calibre AA i de primera categoria. Una promoció vàlida des del 25 de juny fins a l'1 de juliol.

Una fruita saborosa i molt beneficiosa per a la salut

El préssec és una sucosa i refrescant fruita amb pell fina i vellosa. Gran aliat per a la pell, entre altres, ajuda a la formació de col·lagen, combat la formació de radicals lliures, ja que és una potent font de vitamina C. Protegeix la salut del cor, reduint els riscos de malalties cardiovasculars gràcies al seu contingut en potassi, fibra, vitamina C. És ric en minerals com potassi, ferro, calci, fòsfor i sofre. És bo per a la vista, l'estat dels cabells, ungles, mucoses, dents i ossos. Evita problemes de trànsit intestinal a causa del seu contingut en fibra i ajuda a controlar el sistema de sucre a la sang. Les propietats del préssec són molt beneficioses per a la nostra salut.

A la Xina els préssecs són un símbol de llarga vida i immortalitat i constitueixen un motiu habitual en la decoració de les famoses porcellanes del país. El presseguer és un arbre venerat pels xinesos i representa l'arbre del bé i del mal. Els préssecs van ser portats a Pèrsia (Iran) a través de les rutes comercials de les muntanyes, arribant a ser coneguts com a fruita Pèrsica. Posteriorment el seu cultiu es va estendre per Àsia i Europa, des d'on es va endur el continent americà. Les principals zones de producció són els Estats Units, la Xina, Espanya, Itàlia, Grècia, França, Rússia, Japó, Argentina, Austràlia i Alemanya.

Segons Manuel Moñino, vicepresident del Consell General de Dietistes Nutricionistes (Cgcodn), el consum de fruites de temporada “facilita l'accés a fruites de qualitat sensorial a bon preu i amb un impacte mediambiental relativament menor, especialment quan la producció és de proximitat. Les fruites com el préssec es poden prendre en qualsevol moment del dia i amb una freqüència que dependrà de les preferències del consumidor, sense que hi hagi un límit més enllà del que marca el mateix sentit comú i sense desplaçar a altres aliments també claus per a un patró d'alimentació saludable".