Sílvia Orriols en una entrevista

El doble significat de la samarreta de Sílvia Orriols

Aliança Catalana aconsegueix dos escons i Sílvia Orriols serà diputada

És dilluns 13 de maig i els partits polítics segueixen amb la ressaca electoral. És hora de fer balanç i analitzar els resultats de les urnes. Els comicis ens deixen diversos titulars. D'una banda, el mal anomenat independentisme ha perdut la majoria absoluta per culpa de la patacada d'ERC i de la CUP . La suma de Junts per Catalunya, els republicans i els cupaires no aconsegueix els 68 diputats.

L'altre missatge és que pot sumar un tripartit d'esquerres. Es pot repetir la fórmula que ja vam veure el 2003 i que va deixar Artur Mas sense la presidència de la Generalitat. Aleshores, Pasqual Maragall, Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Saura van sumar forces i van crear un primer tripartit que va tenir continuïtat amb els mateixos protagonistes polítics, però amb José Montilla al capdavant.

Podria donar-se un tercer escenari on Salvador Illa seria president amb el suport afirmatiu de Partit Popular i Comuns i l'abstenció de VOX. Tot i això, és un escenari molt difícil, ja que els d'Ignacio Garriga no estan per la tasca de facilitar la vida als socialistes, ja que els consideren un partit independentista més.

La novetat més important és la irrupció d'Aliança Catalana . El partit de Sílvia Orriols va aconseguir dos diputats (un per Girona i un per Lleida) i es va quedar molt a prop d'entrar a la demarcació de Barcelona, on el salt hauria estat espectacular perquè haurien entrat amb un mínim de tres diputats de cop, com va passar amb Ciutadans el 2006.

Partit més votat a Ripoll, Campdevànol i Les Lloses

Aliança Catalana va ser el partit més votat en aquestes tres localitats de la comarca del Ripollès. A les comarques de Girona va fer un bon paper i el segon diputat va estar molt a prop durant bona part de la nit. Sílvia Orriols va ser la més matinera i va anar a votar molt d'hora. La vestimenta, tota una declaració d'intencions.

Dos missatges. Un, 'Revolta Pagesa'. Dues, les ales que simbolitzen la mort del Xavi, mort a la Rambla de Barcelona a l'atemptat terrorista del 17 d'agost del 2017, perpetrat per uns terroristes islàmics de Ripoll.

La publicació s'ha fet viral i n'ha aconseguit moltes reproduccions. Molts usuaris han felicitat la batllessa de Ripoll i ara diputada pels grans resultats i aquesta samarreta.