Muntatge amb la diputada al Congrés dels diputats de la CUP, MIreia Vehñi, ia dalt a la dreta un cercle amb Sílvia Orriols

La humiliació que ha rebut la CUP a Ripoll

La formació anticapitalista s'enfonsa a Ripoll

La CUP va patir una dura garrotada en les passades eleccions al Parlament de Catalunya, en què la formació anticapitalista i independentista ha baixat de 9 diputats només 4 en les presents eleccions , quedant com a penúltima força només per davant d'Aliança Catalana amb 2 escons.

Tots dos partits hauran d'anar al grup mixt del Parlament, encara que les relacions entre tots dos partits són molt dolentes, i les seves propostes són pràcticament diametralment oposades, només coincidint en la necessitat de fer un estat català independent.

Enfonsament de la CUP a la ciutat de Ripoll

La CUP va patir un cop dur a Ripoll on va treure uns resultats molt discrets. Mentre Aliança Catalana va destacar sent la primera força amb un 33'10% dels vots, seguit per Junts + amb un 22'51%, i on la CUP tan sols va obtenir un pèssim 3'84% dels vots . Queda gairebé empatada amb el PP i només per davant de VOX i Comuns.

En aquest sentit, la CUP, juntament amb ERC, van ser els que van experimentar una caiguda més pronunciada respecte a les votacions al Parlament de l'any 2021. En el cas de la formació anticapitalista van patir una clara reculada de 3'72 punts , pel daltabaix total d'ERC que va perdre 12,51 punts respecte als comicis anteriors.

ERC, castigat per la seva inoperància de fer polítiques socials i d'avenç en drets per a la ciutadania, unit a una submissió total al PSOE a Madrid, va deixar desangelat bona part del seu electorat que va optar per altres formacions més convincents a les seves propostes. La CUP, per part seva, paga el desgast del descrèdit permanent, de la inacció, i de només fer discursos triomfalistes però que a l'hora de la veritat ha aparegut com un partit que no ha estat capaç de liderar cap de les propostes que han anat propagant .

Les crítiques de la CUP a Aliança Catalana

La CUP va obtenir dos regidors a les darreres eleccions a l'Ajuntament de Ripoll, i va ser un dels partits més actius per evitar, sigui com sigui, l'arribada de Sílvia Orriols a l'alcaldia del municipi gironí. La formació anticapitalista s'ha manifestat molt crítica amb AC quan Mireia Vehí de la CUP va visitar Ripoll i va posar al mateix sac VOX i AC afirmant que: "Fen el mateix: assenyalar els febles i defensar els poderosos" .

Vehí es va erigir com l'única formació que podia contenir l'avenç d'AC quan va sentenciar que: "Si Aliança Catalana acaba entrant al Parlament s'acabarà aliant amb Vox, ja que comparteixen les mateixes polítiques" . La dirigent de la CUP va concloure amb una frase contundent: "Ni un dia més amb l'extrema dreta a l'Ajuntament de Ripoll".

Objectiu que la CUP, no només no ha pogut evitar, sinó que a sobre ha rebut un correctiu a les últimes eleccions al Parlament al municipi de Ripoll, veient com AC creixia encara més respecte als comicis del 2021. Un clar símptoma que el govern d'Orriols està fent una molt bona feina a l'any escàs que porten governant el municipi.