Muntatge amb pere Aragonés i un cercle a dalt a l'esquerra amb Arnau Borràs

'La Catalunya Woke' envia un missatge a 4 càrrecs d'ERC que es queden sense feina

La derrota electoral d'ERC deixa sense feina els 4 càrrecs de confiança

El cop dur que es va emportar el partit que ha estat al govern dels últims 3 anys ha estat contundent. ERC va obtenir 20 escons en què va significar caure en picat respecte als 33 de la legislatura anterior i que li va permetre governar primer amb Junts per Catalunya i, més endavant, en solitari.

El candidat Pere Aragonés va reconèixer la derrota i va assumir el seu nou paper com a cap de l'oposició , rol que ja té assumit el dirigent d'ERC que haurà de dur a terme els propers 4 anys al Parlament de Catalunya. En el discurs no va entreveure cap senyal de possibles pactes o aliances amb altres forces polítiques de l'arc parlamentari.

L'adéu dels càrrecs de confiança d'ERC

Amb la imminent sortida d'ERC del govern de la Generalitat també s'acomiaden els càrrecs de confiança del fins ara president de Catalunya. La primera és Mireia Boya, que ha exercit com a directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del govern de la Generalitat de Catalunya . Boya també va formar part del secretariat nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

L'altre càrrec és el de Joan Josep Nuet, llicenciat en Geografia i Historia per la Universitat de Barcelona, i que ha fet bona part de la seva carrera política a la formació dels Comuns, després d'haver estat senador per Esquerra Unida i Alternatiza-Izquierda Unida (EUA-IU) entre 2006 i 2008. 

Però després del debat y aprovació en el Comité Central de Comunistas de Catalunya​, Nuet arribà a un acord amb ERC per presentarse conjuntament a les eleccions generals del 2019.El mes de març del mateix any va ser suspès de militancia dels Comuns abans de passar a ERC, que el va incloure com a número 4 a les llistes de les generals que lideraba Oriol Junqueres. 

Després d'1 any i 8 mesos inhabilitat per la fiscalia, Nuet el novembre de 2022, s'incorpora al govern de la Generalitat de Catalunya com a director general de Relacions Institucionals .

Una altra de les figures de les que s'acomiada ERC és la de Gemma Ubasart que actualment era la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya des del 2022 . Anteriorment, havia militat a Podem on va ser la primera secretària de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques per al canvi de Podem i secretària general de Podem a Catalunya.

Finalment, també s'acomiada a Núria Vergés que liderava la direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat als Treballs al Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya  des del setembre del 2021,  dins d'una Conselleria que dirigeix la Consellera Tània Verges.

El podcast 'La Catalunya woke'

'La Catalunya woke' es tracta d'un podcast que es va iniciar el mes de febrer passat i que s'explica la decadència progre que viu Catalunya des de fa temps , on s'aprofita per analitzar i comentar algunes notícies d'actualitat que s'han produït durant la setmana . És un espai per a tots aquells que ja no saben on posar-se en veure la darrera ocurrència de la Conselleria de Feminismes dirigida per Tània Verge, la nova idea de bomber de la CUP o l'enèsim reportatge predicador de TV3.

A més, cada setmana tenen un convidat d'excepció per comentar les notícies més recents de la política catalana sempre en clau d'humor . El programa, que pertany a E-Noticies, el presenta el director, Arnau Borràs, i compta també amb la col·laboració dels redactors d'aquest diari, Guillem Bargalló i Carles Borja.