Imatge de la pel·lícula Robot Dreams en què es veuen dos personatges en un lloc de menjar de carrer

La cinta catalana premi a millor pel·lícula d'animació per l'Acadèmia Europea de Cine

La producció catalana competia amb quatre pel·lícules europees més

La producció catalana 'Robot dreams' ha guanyat el premi a millor pel·lícula d'animació per l'Acadèmia Europea de Cine. Dirigida per Pablo Berger i produïda per Arcadia Motion Pictures, s'ha imposat a les quatre cintes més gràcies a les aventures d'un gos solitari que decideix comprar un robot perquè li faci companyia. Ambientada a la Nova York dels anys 80 com a teló de fons, el cineasta transporta els espectadors cap a una història que parla sobre la solitud, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua. Berger ha celebrat el guardó encoratjant la resta del sector a "explorar les possibilitats de l'animació".

"Estem molt contents, no em podré treure aquest somriure en molt de temps", va admetre. Berger ha recollit el premi acompanyat de la productora de la pel·lícula, Sandra Tàpia. El director ha compartit el guardó amb l'animació espanyola, que ha definit de “vibrant i creativa”. També va insistir en la importància de l'animació i va admetre que - malgrat ser la seva primera pel·lícula en aquest format - no es cansarà de reivindicar "que la indústria" tracti tots els films "per igual". D'altra banda, prèviament, en una entrevista a l'ACN, Berger havia atribuït l'èxit de la seva proposta – que ja ha estat nominada a altres festivals – a la “barreja” de coses que conté, a cavall entre la comèdia i el drama que , al seu torn, es converteix en la millor manera de “explicar la vida”.

Les altres cintes nominades

També assegurava que l'espectador podria trobar tot allò que volgués trobar. En la línia del seu discurs, el director admetia que l'animació passa per un moment dolç, amb una gran varietat de propostes, però que encara s'ha d'enfrontar amb certs prejudicis. "L'animació permet explicar tota mena d'històries, espero aconseguir que la gent que no sol anar a veure animació ho faci", subratllava. La història de Berger competia amb quatre cintes més: 'A gravehound of a girl', d'Enzo de Alo; 'Chicken for Linda!', de Chiara Malta i Sébastien Laudencach; 'El prodigiós Maurice', de Toby Genkel; i 'White plàstic sky', de Tibor Bánóczkia i Sarolta Szabó.