Senyora de 92 anys coneguda pel seu èxit a Instagram baixa del cotxe

Coneix la iaia Angeleta: 92 anys i més de 50.000 seguidors a Instagram

A les seves publicacions parla d'una gran varietat de temàtiques, des del seu passat al camp fins a l'actualitat

La iaia Angeleta ja sobrepassa els 50.000 seguidors a Instagram i és l'àvia de moda entre la comunitat catalanoparlant d'aquesta xarxa social. Als 92 anys, fa uns mesos va obrir un compte "per passar-s'ho bé". Fent una passejada per les seves publicacions es descobreix una mica de tot, des de converses explicant com es preparava abans el Nadal, cuinant, anant a missa o parlant distesament amb els amics sobre qüestions d'actualitat. Sempre amb caràcter afable, la iaia Angeleta diu les coses a raig. Hi ha una veu que sempre l'acompanya, la del seu nét Jordi, que va voler obrir el compte "amb l'objectiu de donar visibilitat a la gent gran, des del respecte, l'admiració i des que en podem aprendre molt".

"No coneixia res d'aquest món, m'ho ha ensenyat tot el meu nét", explica l'Angeleta. "Està bé perquè passem estones molt bones", afegeix. Els vídeos que pengen no són planejats i la improvisació hi té un paper destacat. Amb el pas dels mesos, ara la paren pel carrer per fer-se alguna fotografia o conèixer-la en persona i reconeix que li agrada. Quan se li pregunta per algun consell sobre com mantenir-se amb tanta energia a la seva edat, l'Angeleta ho té clar i diu que “cal agafar-se les coses bé, sense mullar-se massa i fer les coses tal com van venint”. Originària de Prats de Lluçanès, treballava al camp i explica que la seva feina era munyir vaques, però també tenir cura de porcs, conills i gallines. "Treballava com una burra", recorda.

Ara encara fa les feines de casa, explica orgullosa, encara que admet que cada quinze dies li ve una persona a donar un cop de mà per fer la neteja més a fons. També cuina habitualment per als seus néts i besnéts, que la visiten sovint. Una de les coses que més li agrada fer a aquesta àvia de Roda de Ter és trobar-se amb els amics. Amb humor, autodenominen les seves quedades com el 'Congrés dels Diputats' i "intenten arreglar el món". A l'estiu es passen més estona perquè fa calor, ia l'hivern de vegades queden a dins. "També parlem de les coses que passen a Roda. Un sap una cosa i l'altre una altra, i ens n'anem informant de tot", explica.

La iaia Angeleta a casa seva
Angeleta | ACN

La iaia Angeleta encara condueix. Recentment ha hagut de portar el cotxe al mecànic, perquè es va deixar la clau al contacte i el vehicle es va quedar sense bateria. Ara ja ho té arreglat. Amb només un medicament al dia, explica que li fan analítiques cada tres o quatre mesos i està “estupenda”. A més, assegura que passa el psicotècnic cada any per poder renovar el carnet de conduir. L'Angeleta se sent molt feliç i "lliure" podent agafar el cotxe per anar de compres, però també per anar al seu poble natal, Prats de Lluçanès. Un dels aspectes que alguns influenciadors no porten gaire bé és la gestió de les crítiques.

Tot i això, si escau, explica que no li importen gaire. "Hi ha gent que diu que faig pena, altres m'han dit que els agrada molt el que fem i que seguim. I jo penso: a qui li agradi que s'ho miri ia qui no li agradi que no ho escolti", afegeix.

Donar visibilitat a la gent gran

"Som una societat que tenim els gossos al sofà i els avis a la residència", diu taxatiu el nét de la iaia Angeleta, Jordi. "No ho fem bé, n'hem d'aprendre molt, perquè al final tots ens farem grans", apunta. Donar visibilitat a la gent gran era una de les coses que més il·lusió li feia obrint-li un compte a Instagram a la seva àvia. "No per la meva àvia, sinó per un munt de gent, que tant de bo ens copiessin, i dediquessin més temps a la gent gran", assenyala. "Fem vídeos perquè ens dóna la gana, perquè ho passem bé, és la relació que hem tingut tota la vida", explica. "Fem el mateix que fèiem abans, ens veiem igual que abans. L'únic que ara ens enregistrem i ens veu tothom", afegeix. Per la seva banda, la iaia Angeleta, preguntada per si es veu durant molt de temps fent vídeos a Instagram contesta: "Ja veurem fins on arribo, sobre la marxa".