Sílvia Orriols i Tania Verge

El repte que Sílvia Orriols envia a Tània Verge

Sílvia Orriols aconsegueix el diputat per Girona i podrà debatre cara a cara amb la Consellera d'Igualtat

Pere Aragonès va convocar eleccions anticipades sense esgotar la legislatura amb la intenció de millorar els resultats i ampliar-ne la distància amb Junts per Catalunya. La nit del 12 de maig es va confirmar el que la majoria de catalans ja es temien: que la convocatòria electoral va ser un error de càlcul claríssim . Els republicans han caigut dels 33 escons anteriors als 20 diputats electorals i han perdut a totes les demarcacions de Catalunya.

El 2021, el groc apareixia pintat a la demarcació de Tarragona, mentre que Junts per Catalunya es va imposar a Girona i Lleida i el PSC a Barcelona. El 2024, Barcelona i Tarragona estan tenyides de vermell i Girona i Lleida segueixen pintades de blau.

Els mals resultats ja han tingut les primeres conseqüències. El capità del vaixell i responsable directe del desastre, Pere Aragonès, compareixia davant els mitjans de comunicació el passat dilluns 13 de maig per anunciar que no recollirà l'acta de diputat i, per tant, que s'allunya de la primera línia política . En aquest sentit, els republicans tenen pendent de celebrar un congrés per traçar l'estratègia futura i triar 'nous' lideratges.

Qui sí que seguirà al Parlament de Catalunya és l'actual consellera d'Igualtat en funcions, Tània Verge. El que cal veure és si ho farà a l'oposició o repetint com a consellera d'igualtat gràcies a un govern tripartit entre PSC, ERC i Comuns. Verge anava de número 8 a la llista de Barcelona i els republicans han aconseguit 12 diputats en aquesta demarcació (20 en total).

Al Parc de la Ciutadella coneixerà personalment la diputada d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, que ja li ha enviat el primer repte. Segons Orriols, la multa de 10.000 euros que ha rebut - li va imposar la pròpia Verge per dir que l'Islam no és compatible amb els valors occidentals - no cal que li enviï per correu, li pot lliurar en mà.

El comentari publicat a Twitter ha rebut molts comentaris positius i molts aplaudiments, com el de l'activista Albert Donaire, que l'ha considerat “brutal”. Altres li recorden que aquest tweet explica perquè molta gent hi ha confiat i l'ha votat, perquè diu els noms pel seu nom, sense mitges tintes.

Najat Driouech

Sílvia Orriols també coincidirà al Parlament de Catalunya amb Najat Driouech, diputada d'ERC d'origen marroquí i musulmana. Driouech ocupava el quart lloc a la llista de Barcelona, cosa que demostra una clara intenció d'ERC d'eixamplar la base també cap a aquest col·lectiu.

A les xarxes socials, l'alcaldessa de Ripoll ha fet referència moltes vegades a l'ús del vel per part de la diputada Driouech i les incoherències d'aquest gest amb el moviment feminista que defensa el seu partit i, en especial, la consellera Tània Verge.