Muntatge amb una imatge d'una sala de cinema buida ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminada, imatge de la pel·lícula de què parla la notícia

La Gran Pel·lícula de TV3 del 15 de maig: El biopic més esperat sobre un mite català

TV3 emet una pel·lícula en aquest espai setmanal

Històricament la 'Gran Pel·lícula' de TV3 s'ha emès els divendres. Aquestes darreres setmanes, a causa de l'emissió del concurs musical Eufòria, es va passar als dimecres. Aquest dimecres 15 de maig serà l'últim ja que divendres acaba Eufòria i a partir de la setmana que ve, la 'Gran Pel·lícula' torna al seu dia habitual, divendres.

Per “acomiadar-se”, ho farà amb una pel·lícula que fa temps que molts teleespectadors esperaven: la del biopic de Peret.

"El Rei Peret," dirigida per Esteve Rovira i basada en les memòries de l'icònic cantant de rumba catalana Peret, és un biopic que aprofundeix en la vida més enllà dels escenaris. La pel·lícula es va estrenar al BCN Film Fest l'abril del 2024 i serà emesa per TV3 el 15 de maig del 2024. Aquest film presenta una mirada íntima a la vida personal i professional de Peret, explorant els seus conflictes familiars, la seva carrera musical i la seva faceta espiritual.

Un artista clau per a la rumba catalana

Peret, el nom real del qual era Pere Pubill Calaf, és recordat pel seu paper fonamental a popularitzar la rumba catalana. Malgrat les oposicions familiars i les pressions del règim franquista, Peret va emergir com una figura internacional a la música. Tot i això, la seva naturalesa individualista i les tensions derivades de l'èxit el van portar a retirar-se temporalment de la música, per després tornar com el "Rei de la Rumba Catalana."

Debat temàtic: El Rei Peret 16/04/2024

La pel·lícula recorre diversos aspectes de la seva vida, des dels seus anys de joventut fins a la seva destacada actuació a la clausura dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. A més de la seva carrera musical, el film aborda aspectes menys coneguts de la seva vida, com la seva relació amb la seva dona Santa i les seves aventures al palau reial de Jordània, on la seva actuació era el regal d'aniversari del rei Hussein, cortesia de la reina Noor . També es mostra la seva espiritualitat, on va exercir com a pastor evangelista.

El repartiment inclou Jordi Coll (que va participar a Merlí Sapere Aude) com el jove Peret, i Pep Anton Muñoz (el mític Peris d''El cor de la ciutat' i que també ha actuat en múltiples sèries i pel·lícules) interpretant el cantant a la seva maduresa , juntament amb Àsia Ortega i Marta Tomasa. La direcció de fotografia està a càrrec de Fèlix Bonnin i la música, essencial per capturar l'essència de Peret, és composta per Marc Timón.

Aquest biopic no sols parla de la música de Peret, sinó que també presenta el seu costat humà i les contradiccions que van marcar la seva vida, oferint al públic una visió completa i detallada del llegendari artista.

On i a quina hora s'emetrà la 'Gran Pel·lícula' de TV3 de dimecres 15 de maig de 2024?

La pel·lícula començarà a les 22:05 de la nit i es podrà veure en directe per TV3. També es podrà veure a la plataforma 3cat.