Imatge de diversos trapezistes actuant

El rècord que es podrà veure al Festival Internacional de Circ de Girona

És l'edició número 12 del festival

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona batrà el rècord de trapezistes actuant en una mateixa atracció amb quinze artistes actuant. A més, serà la tercera ocasió en què un circ acull un espectacle amb tres trapezis volant en paral·lel. Els encarregats de fer-ho seran els xilens The Flying González que ja havien actuat a la segona edició del festival. Aquest dimarts els artistes han realitzat els primers assajos a la carpa del festival, ubicada al camp de Mart de la Devesa abans de l'estrena d'aquest dijous.

Entre les atraccions convidades també hi haurà la companyia més gran que fa malabars amb gerros i una parella d'il·lusionistes còmics catalans. El Festival Internacional del Circ de Girona escalfa motors per a la 12a edició que arrencarà aquest dijous a la nit amb la primera passada de l'espectacle blau. Aquest any hi haurà 24 atraccions que es podran veure per primera vegada a la pista d'un circ europeu.

Com és habitual, el festival reparteix les companyies en dos espectacles diferents: el blau i el vermell. Se seleccionaran una desena que passaran a la gala final que se celebrarà dimarts de la setmana que ve. S'hi escolliran els guanyadors de la 12a edició del festival. Aquest 2024 el certamen circense ha decidit batre dos rècords. El primer el realitzaran la companyia xilena The Flying González, que per primera vegada mostraran un espectacle de trapezis amb la participació de quinze artistes.

A més, un intentarà fer un quàdruple salt mortal. Aquesta atracció serà la tercera vegada en la història en què un festival compti amb tres trapezis que funcionen alhora, tot un repte logístic per garantir les mesures de seguretat. De fet, això obliga el circ a instal·lar la xarxa protectora més gran que havien instal·lat mai abans al festival.

The Flying González ja va participar a la segona edició del Festival Elefant d'Or, quan se celebrava a Figueres. En aquesta ocasió, l'espectacle va permetre que un dels artistes firmés un contracte amb el Cirque du Soleil i actualment està treballant a Las Vegas. Jonathan González torna aquest 2024 amb la seva companyia original i participarà en aquest espectacle de tres trapezis.

L'altre dels rècords que batrà el Festival Internacional del Circ de Girona és el de més malabaristes amb gerros. Serà de la mà de Nanchong Culture Art Exchange Development Center, que presentarà els guanyadors de la darrera edició del Xina International Circus Festival de Wuqiao, que es va celebrar a la tardor.

Participació catalana

A la 12a edició del festival també hi haurà presència catalana amb els il·lusionistes Ramó i Alegria. És un duo que els organitzadors van descobrir en un festival de circ a la Xina. Ara presentaran aquest espectacle d'il·lusionisme còmic a la pista gironina. El director del festival ha recordat que el circ és "una disciplina que no té la barrera idiomàtica" i això permet que els artistes puguin actuar a tot el món. Per això apunta que la companyia catalana podrà utilitzar el trampolí del certamen gironí per promocionar-se a tot el món.