Muntatge amb una imatge d'una carpa del Cirque du Soleil a primer terme. A la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, una imatge de l'espectacle en directe

Arriba el Cirque du Soleil a Catalunya: Tots els detalls

El Cirque du Soleil aixeca la gran carpa a l'Hospitalet per reinterpretar 'Alegría', el seu espectacle més icònic

Una seixantena d'operaris han aixecat aquest dimarts a l'Hospitalet la gran carpa que acollirà a partir del 20 de març la nova versió de l'espectacle 'Alegría', el més icònic de la companyia, 30 anys després de la seva estrena. En una operació coordinada, els treballadors han empès més d'un centenar de puntals de suport per elevar la lona a la posició final.

La gran carpa, amb capacitat per a 2.600 espectadors, està ubicada a 19 metres d'alçada i té un diàmetre de 51 metres. Francis Jalbert, publicista sènior, ha explicat que el nou espectacle és una "reinterpretació" de l'icònic 'Alegría', que s'ha posat al dia amb nova escenografia, il·luminació i acrobàcies per oferir la "factura i qualitat" que el públic espera. Com a tot espectacle del Cirque du Soleil, les xifres són espectaculars. 'Alegría: In a new light' comptarà amb 54 artistes sobre l'escenari de 19 nacionalitats i l'equip que els acompanyarà és de 121 professionals.

En total, el muntatge de tota la infraestructura de l'espectacle (més de 2.000 tones de material que viatgen a 85 tràilers) s'allargarà una setmana. Francis Jalbert, publicista sènior de l'espectacle 'Alegría', ha explicat que el nou muntatge respecta l'essència del que es va representar per primera vegada a Barcelona fa 26 anys, però aplicant tota la tecnologia actual i "reinventant" les acrobàcies, l'escenografia o la il·luminació. "L'única cosa que no es tocarà és la cançó que dóna títol a l'espectacle", ha afegit.

També ha explicat que s'ha dissenyat perquè el públic que va veure el muntatge original "reviva sensacions" i que no gaudeixi d'un espectacle de circ amb la qualitat i la factura que sempre ha anat associada a la companyia canadenca. 'Alegria: In a new light', que s'ha estrenat a Londres, arribarà a Barcelona el 20 de març i després visitarà altres ciutats de l'Estat com Màlaga, Alacant, Sevilla i Madrid. Després de 'Luzia' i 'Tòtem', 'Alegria: In a new light' és el tercer espectacle que el Cirque du Soleil porta a l'Hospitalet de Llobregat.

Alegría | Show Trailer | Cirque du Soleil

El millor circ del món i possiblement de la Història

El Cirque du Soleil és una companyia d´entreteniment amb seu a Montreal, Canadà, coneguda per reinventar la indústria del circ amb els seus espectacles sofisticats que combinen habilitats circenses d´alt nivell amb música, ball i efectes especials impressionants. La història del Cirque du Soleil comença a la dècada de 1980 i és una inspiradora història de creativitat, risc i espectacle.

El Cirque du Soleil va ser fundat el 1984 per dos ex artistes de carrer, Guy Laliberté i Gilles Ste-Croix. Els orígens de la companyia es remunten a un grup de talentosos artistes que formaven part d'un col·lectiu anomenat "Les Échassiers de Baie-Saint-Paul" (Els Xanquers de Baie-Saint-Paul), a la província de Quebec. Aquesta troupe, que incloïa acròbates, malabaristes i músics, recorria els carrers i participava a festivals locals, capturant la imaginació del públic amb les seves actuacions.

La gran oportunitat per al Cirque du Soleil va arribar el 1984, quan el govern del Quebec volia un espectacle per celebrar el 450è aniversari del descobriment del Canadà per Jacques Cartier. Laliberté i Ste-Croix van proposar un espectacle innovador que barrejava l'art del circ amb el teatre. El resultat va ser un èxit rotund i va marcar el començament del que seria una expansió global.

Al llarg dels anys 80 i 90, el Cirque du Soleil va crear diversos espectacles emblemàtics com "Saltimbanco", "Alegria" i "Quidam", que es van convertir en gires internacionals. L'estil únic del Cirque du Soleil, que excloïa els actes d'animals i se centrava en l'habilitat humana i l'art narratiu, el diferencià dels circs tradicionals i captà l'atenció de la gent.