Pere Aragonès i Laia Estrada al Parlament

El processisme: Cavall de Troia de l'independentisme

El processisme ha perdut suports a les darreres eleccions

Un dels punts idiosincràtics que em fascina de Catalunya és el seu poble culte i resilient. Per la meva formació acadèmica puc dir que sóc tirant a cartesià, però la meva millor escola de vida és, sense cap mena de dubte, l'entorn catalanoparlant que m'ha aixoplugat des que vaig aterrar aquí fa trenta-un anys.

Aquesta obsessió de buscar l'excel·lència als estudis, a la feina i a les relacions humanes de la majoria dels catalans, em tenen el cor robat. Però, des del vessant polític, gairebé mai no m'he trobat amb un ciutadà català que no sap argumentar gaire bé la seva filiació ideològica. I crec que això passa a pocs països del món.

Per què explico aquestes qualitats i secrets de la societat catalana, en general, i la catalanoparlant, en particular? Perquè, quan els líders polítics de l'1 d'octubre del 2017 ens van empènyer cap a la confrontació amb l'estat espanyol, la ciutadania no es va acovardir i va estar a l'alçada d'aquelles peripècies històriques.

Rendició dels nostres polítics

Ara, però, davant la reculada i rendició dels nostres polítics , els ciutadans que anhelem i defensem la llibertat del nostre país ens trobem políticament desemparats. I l'única eina de rebel·lió que ens queda és no tornar a votar mai més els partits polítics que han traït l'esperit de l'1 d'octubre.

Doncs, davant la situació desoladora actual i mentre els partits processistes no canviïn les prioritats d'acomodació en la nova política autonomista, els ciutadans els seguirem donant l'esquena. És més, el millor que poden fer els polítics actuals és fer un pas al costat i deixar revifar un foc nou que ens omple d'esperança i ens torni a il·lusionar per continuar avançant cap a Ítaca. Perquè si no, seran còmplices de la destrucció que està patint el país i que angoixarà, encara més, si les nostres institucions cauen a les mans dels partits espanyolistes.

Hem d'evitar la situació d'altres zones

Catalunya no es pot permetre una reculada com la que estan experimentant el País Valencià i les Illes sota el domini polític del PP i VOX. Aquesta retrogradació a casa nostra l'encapçalaran, encantats, el PSC i els Comuns amb la connivència i permissivitat del processisme. Per evitar empènyer el país a l'abisme ens calen nous estímuls per mobilitzar-nos, recuperar amb força les nostres institucions i preparar l'embat final per assolir la nostra llibertat.