Imatge dels pares amb el primer nadó nascut a Catalunya el 2024

Com s'anomenen els primers bebès de l'any a Catalunya?

El primer ha nascut a la Seu d'Urgell quan només passava un minut de la mitjanit

El primer nadó del 2024 de Catalunya ha nascut a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell i es diu Jacob. El nadó va sortir quan passava un minut de la mitjanit, a les 00.01 hores i amb un pes de 2,630 quilograms. Els seus pares, Liseth Manuela i Wilson David, són residents a la Seu d'Urgell i tant la mare com el nen es troben en perfecte estat, segons ha informat el Departament de Salut.

El primer nen que va néixer a la regió sanitària de la ciutat de Girona aquest 2024 va néixer quan passaven 40 minuts de mitjanit a l'Hospital de Figueres, segons va informar el Departament de Salut en un comunicat. Al moment del naixement, el bebè ha pesat 3,2 quilos. Els seus pares Rupindar Kaur i Amrik Singh viuen a Llançà. El nen encara no té nom.

Matteo Alexander és el primer nen que han nascut a la regió sanitària de la ciutat de Barcelona aquest 2024. El petit ha nascut quan passaven 10 minuts de mitjanit a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron , segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat . Al moment del naixement, el bebè ha pesat 3,6 quilos. Els pares són Joselyn Sulma i Álex Alberto i són veïns de la capital catalana. L'hospital ha assegurat que el nen ha passat "una nit molt tranquil·la" en un missatge a la xarxa social X, l'antic Twitter.

Els dos primers de la província de Tarragona

El primer nadó nascut el 2024 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre es diu Ayah. El naixement s'ha produït a dos quarts de quatre de la matinada d'aquest dilluns a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). El nen va tenir un pes en néixer de 4,075 quilograms. Ayah és fill de Karima i Hamid . Els pares del nadó són veïns de la població veïna de Roquetes (Baix Ebre).

Víctor és el primer nadó del 2024 nascut a la regió sanitària del Camp de Tarragona. El nen va néixer quan faltaven vuit minuts per a la una de la matinada 52 minuts a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. El nen ha fet un pes de 3,420 quilos i ha fet 50 centímetres. Com informa Salut, tant la mare com el nen es troben perfectament. El Víctor és el primer fill d'Ewelina i Rubén, veïns Valls. La Fira Centre Comercial de Reus ha fet arribar un obsequi a la família, així com al segon i tercer nen nascuts aquest 2024 al centre hospitalari reusenc.