La streamer Celia España durant un dels seus directes

El prestigiós premi que ha guanyat una creadora de contingut en català

La creadora de contingut parla de temes quotidians i té més de 20.000 seguidors a Tik Tok i 30.000 a Instagram

La streamer ebrenca Celia Espanya Serret ha guanyat el premi a la Innovació dels Premis Martí Gasull i Roig, distinció que es lliurarà per segona vegada en aquesta onzena edició dels guardons. El premi té una dotació econòmica de 2.000 euros i vol reconèixer la tasca d'aquesta creadora de contingut, que als seus vídeos parla de temes quotidians i d'actualitat als més de 20.000 seguidors que té a Tik Tok i als 30.000 d'Instagram.

Nascuda a Amposta el 1998, Espanya és graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i també s'ha format a l'Escola de Cinema de Barcelona. El jurat considera la distingida “un bon exemple” de les potencialitats de la llengua catalana per als creadors de contingut. En opinió dels organitzadors dels guardons, el premi a Celia España contribueix a promoure-la com a "referent comunicatiu d'èxit en català", amb l'objectiu final de confeccionar "un aparador digital" en llengua catalana.

És per aquest motiu que el jurat ha volgut fer èmfasi en la "necessitat" de consolidar referents lingüístics a les xarxes socials, que considera "imprescindibles" perquè adolescents i joves concebin el català com una llengua "que es pot utilitzar plenament també als espais de lleure i lleure digital". Amb aquest premi l´ampostina es converteix en la segona premiada de l´edició d´enguany dels guardons organitzats per Plataforma per la Llengua.

Més que paraules a la cita entre la Cèlia Espanya i l'Òscar a un vaixell - Clímax

El periodista Joan Vall Clara ha rebut el premi especial del jurat i el dilluns 6 de maig, en el marc de la gala de lliurament dels premis, s'anunciarà qui ha guanyat l'onzè premi Martí Gasull i Roig. El diumenge 21 d'abril es tancaran les votacions populars i els finalistes són la revista 'Camacuc', la companyia de teatre Dagoll Dagom i la llibreria Quart Creixent.

El guanyador se sumarà als premiats de les edicions anteriors, 'Vilaweb', Ràdio Arrels, la revista 'Sàpiens', la Llibreria Catalana de Perpinyà, la cooperativa Som Energia, Catalunya Ràdio, la comunitat sikh de Catalunya, el grup Bon Preu, Escola Valenciana i lAssemblea de Docents de les Illes Balears.