Carles Riera i Sílvia Orriols

El polític que va fugir durant unes càrregues policials mentre Sílvia Orriols va resistir

Alguns dels que es defineixen com a independentistes són, en realitat, els menys independentistes

Encara no sabem si tindrem noves eleccions i els catalans haurem d'anar de nou a les urnes per triar el nostre futur, o ERC donarà la presidència de la Generalitat a un Salvador Illa que pertany al mateix partit que va recolzar Mariano Rajoy durant l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Mentrestant, Aliança Catalana continua treballant per denunciar els problemes i les preocupacions reals de la gent, és a dir, la delinqüència i la inseguretat.

El partit que lidera Sílvia Orriols segueix denunciant també el cordó sanitari que alguns partits pretenen fer-lo. En aquest sentit, PSC, Junts, ERC, Sumar i CUP es van comprometre a no pactar amb el partit aliat, a qui acusen d '"extrema dreta", "xenòfob", "islamòfob" i altres adjectius que únicament tenen un objectiu: l'aïllament polític.

Orriols no s'espanta ni tampoc calla. Ha publicat un missatge en què deixa clares les incoherències de la CUP i dels seus líders, especialment, de Carles Riera, amb qui va compartir moments durant una concentració independentista. Quan van començar les càrregues policials, el polític antisistema va desaparèixer per art de màgia. "Lliçons les justes, Riereta" , va afegir.

Tweet de Sílvia Orriols a Carles Riera
Tweet de Sílvia Orriols a Carles Riera | Twitter

El missatge d'Orriols s'ha fet viral i molts usuaris n'han comentat la publicació. Entre ells, el dirigent Anthony Sánchez, que concorria a les llistes de Barcelona, ha contestat amb ironia i ha considerat Carles Riera "feixista" per compartir espai. "Fugir és un gest típic en els totalitaristes de la CUP. I si es veuen acorralats, després empaten".

La CUP, un altre partit processista

La CUP sempre ha estat comptabilitzada pels mitjans de comunicació dins del trio processista. Els vots del partit antisistema han estat sempre necessaris per sumar una suposada majoria independentista entre Junts, ERC i CUP. Tot i això, els cupaires sempre han donat el seu suport a la investidura, però sempre han rebutjat entrar al Govern, cosa que demostra la seva clara intenció de no exposar-se públicament i de poder criticar des de fora.

Igual que Carles Riera, Anna Gabriel, David Fernández i altres dirigents mai no han volgut assumir responsabilitats polítiques, Carles Riera va fugir quan va veure que arribaven les càrregues policials i va deixar la seva compatriota sola.

Entrevista de Carles Riera a un mitjà processista

Les paraules de Sílvia Orriols són una resposta a una entrevista de Carles Riera a Vilaweb. L'exlíder de la CUP considera que “Aliança Catalana forma part de l'extrema dreta que hem de combatre”. És a dir, no s'ha de combatre el PSC, que és un partit d'estat. Cal combatre Sumar, que també és un partit d'estat. Cal combatre, segons Carles Riera, l'únic partit independentista que hi ha a la Cambra catalana.

Tampoc no és casualitat que l'entrevista tingui lloc en un mitjà clarament processista, tradicional i subvencionat. Hi ha unes instruccions clares de vendre a Aliança Catalana amb les mateixes paraules que l'entrevistat, tal com va quedar demostrat amb les paraules d'un periodista de TV3, que va assegurar que els periodistes d'aquesta casa rebien directrius per informar en un sentit determinat.