Muntatge amb una imatge de Lluís Llach a un míting. A la dreta, imatge de Sílvia Orriols durant una entrevista

La resposta viral de Sílvia Orriols a Lluís Llach pel seu atac contra Aliança Catalana

El cantautor s'estrena com a President de l'ANC excloent Aliança Catalana

El nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, s'ha mostrat contrari a la llista cívica perquè considera que és posar-se en un "mullader" i "comprometre l'assemblea amb una opció política".

En una entrevista a RAC1, aposta perquè els partits independendistes apostin per una llista unitària per posar tothom "sobre una via", a excepció del partit nacionalista Aliança Catalana. "Tots els indicis que tinc és que és feixista, i amb això no jugo. Al feixisme, encara que sigui amb bandera estelada, ni pa ni aigua".

El nou president no creu en l'amnistia i es mostra partidari de pressionar el PSC perquè permeti formar un govern independentista: "Esquerra i Junts tenen agafades les parts íntimes del PSOE. Llach adverteix que el PSOE deixarà l'independentisme "fora de joc" si no se'n va "molt ràpid" i s'és "molt definitiu".

Tampoc descarta forçar eleccions, que considera que és una “possibilitat”. El cantautor es va mostrar crític amb l'antiga cúpula de l'ANC i assegura que la relació amb les bases fa temps que “està tallada”. "Des de dalt s'ha fet un cert dirigisme", ha criticat.

També ha recordat que el seu procés d'elecció ha estat llarg i ha generat una "elecció soferta", però considera que li va permetre aprendre: "les cures d'humilitat m'agraden. Em van fer passar pel corró i vaig entendre moltes coses". Preguntat pel dia de l'Onze de Setembre, Llach assegura que no la preocupa la xifra, sinó que el missatge sigui "claríssim de cara a la societat catalana".

La resposta de Sílvia Orriols a les paraules de Llach no ha trigat a arribar. En una publicació a través del compte de Twitter ha assegurat que no necessita el permís ni d'Espanya ni de Lluís Llach.

Altres dirigents del partit nacionalista s'han pronunciat de manera semblant. Lluís Areny, que va ser candidat d'AC a les eleccions del 12M ha assegurat que: "Lluís no desbarris! Que ningú t'ha dit que Aliança Catalana vulgui estar en una llista plena de partits processistes, wokistes i islamo-esquerristes. L'única llista unitària independentista que conec és la d'Aliança Catalana".