Muntatge amb una imatge de persones celebrant un premi de loteria. A sota dibuixos amb trèvols de quatre fulles

El poble català amb més sort a la Grossa de Cap d'Any: Toca dues vegades

A una localitat catalana ha tocat el primer premi per partit doble

La deessa fortuna ha volgut fer parada a Sant Boi de Llobregat abans d'acabar el 2023. La Grossa de Cap d'Any ha agraciat amb el primer premi, el número 08702, dos compradors, un dels quals un client d'un estanc de la ciutat , i una altra que l'ha comprada a través del portal de Loteries de Catalunya. A més, l'agupació Escolta i Guia de Sant Boi de Llobregat ha venut el primer premi de la Dooble amb el 08830, que coincideix amb el codi postal de la seu de l'entitat.

El premi està dotat de milió d'euros que es repartiran entre tots els participants. A més, l'agrupació també pren un pessic de 30.000 euros, uns diners que preveu destinar a activitats i comprar material per poder fer acampades, entre d'altres. Tancat i tanca. Aquest és l'aspecte que ofereix l'estanc del carrer Ramon Llull, al barri de Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat.

Pocs metres més enllà, al bar La Cope molts curiosos, la majoria cervesa a la mà, però amb doble desconeixement: no sabien què havia tocat el premi, i tampoc que aquest diumenge es feia el sorteig de la Grossa de Cap d'Any. "Els clients solen ser del barri, però no sabem si el premiat és d'aquí" , ha assegurat en declaracions a l'ACN Marta Corral, treballadora de l'estanc.

Per aquí passen sobretot veïns de l'entorn, així que gairebé està segura que el primer premi haurà caigut en algun dels habituals, però no posa la mà al foc: "També hi ha els que vénen de pas", va admetre. . Sí que sap que el comprador va adquirir el número expressament, ja que es va sol·licitar a través del programa específic de què disposen. L'altre número no el van vendre a l'estanc, ja que el va adquirir un comprador a través del portal de Loteries de Catalunya.

Festa en una entitat

On sí que s'ha celebrat, i de quina manera, el sorteig d'aquest diumenge ha estat a l'Agrupació Escolta i Guia de Sant Boi, que ha venut el primer premi de la Dooble. "Estem molt contentes perquè és el número que coincideix amb el codi postal de Sant Boi", ha explicat la cap de l'agrupació, Sofia Collado. En aquest cas, els participants tenen uns 540 euros per papereta, que en total sumen un milió d'euros.

A banda, l'entitat guanya 30.000 euros: "L'utilitzarem per comprar material, per acampades, celebrar els 60 anys de l'agrupació i activitats com el CauSound Boi", ha afegit Collado. Amb l'alegria a sobre, gran part dels membres del cau que s'han acostat a la seu de l'entitat ho han celebrat fins al migdia. Segur que, amb una parada tècnica de mitja tarda per agafar forces, la festa segueix a la nit, aprofitant la revetlla de Cap d'Any.