Muntatge amb imatge d'una venedora de la Grossa de cap d'Any. A l'esquerra, dues ampolles de cava

Quin és el primer premi de la Grossa de Cap d'Any 2023?

El sorteig s'ha celebrat aquest migdia i ha estat retransmès en directe per TV3

Molts catalans esperen amb ànsia el 31 de desembre. Per la festa de Cap d'Any, evidentment, però també per al sorteig de la Grossa de Cap d'Any.

L'onzena edició de la Grossa de Cap d'Any ha repartit aquest diumenge cinc grans premis, que van dels 5.000 als 200.000 euros. El sorteig es realitzarà a les 12.55 i fins a les 11.00 h encara es podien comprar butlletes a la web de Loteries de Catalunya. Així mateix, es poden adquirir en els 2.000 punts de venda disponibles.

Els premis

El primer premi és de 200.000 euros per bitllet, el segon de 65.000 i el tercer de 30.000. També hi ha dues cambres de 10.000 euros i tres cinquens de 5.000. Dels vuit sorteigs s'obtindran els números guanyadors de la primera, segona, tercera, quarta i cinquena categoria de premis.

Aquest any s'han posat a la venda 100.000 números (del 00000 al 99999), amb 50 sèries, cinc en format electrònic amb un preu per bitllet de 10 euros. A banda dels premis principals, es mantenen els premis en les terminacions dels vuit números guanyadors (4 xifres, 3 xifres i 2 últimes xifres coincidents), així com els números anterior i posterior a cadascun.

També es reintegraran tots els bitllets acabats a la darrera xifra del primer premi. Ara bé, no es poden acumular els premis del mateix número guanyador, és a dir, un bitllet, les últimes quatre xifres del qual es corresponen amb el número premiat guanyarà el premi corresponent a l'encert de les quatre xifres, però no el premi corresponent a les tres, dues o darrera xifra.

El primer premi ha estat el 08702 i s'ha venut a Sant Boi de Llobregat i a través d'Internet.

Un sorteig solidari

El sorteig la Grossa de Cap d'Any s'ha pogut veure en directe TV3 des dels platós de Sant Joan Despí i l'han presentat Anna Simon amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas. Loteries de Catalunya ha destinat 6,46 milions dʻeuros a lluitar contra la pobresa infantil i lʻexclusió social a Catalunya. D'aquesta quantitat, 3,46 milions d'euros finançaran el Pla pilot per abordar la pobresa infantil, amb l'objectiu de garantir aliments i assistència material bàsica a famílies amb menors a càrrec. Els altres tres milions es destinaran a proporcionar ajuda alimentària i material a persones vulnerables.