Un grup de joves provoca destrosses a l'entrada de la discoteca Platea de Girona

Baralla a una discoteca de Girona: Destrosses al local i en un cotxe

L'incident ha deixat un ferit lleu la contusió del qual no ha requerit atenció mèdica

Un grup de joves han protagonitzat aquest dissabte de matinada una baralla a les portes d'una coneguda discoteca de Girona, ubicada al carrer Jeroni Reial de Fontclara. Segons informen fonts dels Mossos d'Esquadra, l'enfrontament del grup contra el personal de seguretat del local s'ha produït cap a les tres de la matinada , després que els deneguessin l'accés.

Tal com es pot veure en un dels vídeos que circula a xarxes socials, el grup ha carregat contra la porta de la discoteca amb objectes metàl·lics i, fins i tot, ha aixafat el vidre frontal d'un vehicle que circulava pel carrer. L'incident, segons informa l'ACN, va deixar un ferit lleu amb una contusió, que no va requerir atenció mèdica. De moment, no consten denúncies per cap de les dues parts ni tampoc s'han practicat detencions. Les autoritats no han donat més dades sobre l'edat o la nacionalitat dels autors dels fets.

En un altre vídeo, també es pot veure com tres membres del personal de seguretat del local intenten evitar amb porres que la desena d'atacants hi accedeixin. Els Mossos han informat que es tracta d'un grup reincident, i se'ls hauria negat l'accés a la discoteca.

Continua obert el debat sobre la reincidència

Precisament aquesta setmana s'ha parlat força de la reincidència en la delinqüència. Ha estat a la comarca del Maresme, on els Alcaldes de Junts han exigit al Govern espanyol que expulsi els immigrants multireincidents. Es desconeix si aquests mateixos alcaldes prenen alguna mesura als seus municipis, dins de les seves competències, per evitar els greus problemes de seguretat i convivència que provoquen les persones que acumulen antecedents sense que hi hagi gairebé conseqüències.

Un problema que afecta tot el país en general. A Barcelona - una de les ciutats més afectades - durant el primer semestre del 2023, els delictes van augmentar un 13,7% en comparació del mateix període del 2022. Els furts van representar un 49,2% del total de delictes, amb un increment del 17,2%, cosa que equival a 275 furts diaris. Es destaca que el 72% d'aquests furts tenen lloc a la via pública i establiments, i un 22% a mitjans de transport públic. Entre els objectes més robats hi ha mòbils, bosses, diners, rellotges i joies, i en el 98% dels casos, aquests robatoris es fan sense violència.

Durant aquests primers sis mesos, es van detectar 315 delinqüents multireincidents, dels quals 269 van ser detinguts en total 1.629 vegades, i se'ls van imputar 4.065 delictes. Dins aquest grup, els cinc delinqüents multireincidents més actius van ser detinguts 112 vegades i acumulen 203 antecedents. Tot i la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor el 28 d'agost de 2022, que busca castigar amb més duresa els furts comesos per autors reincidents, la lentitud de la justícia i nous requisits legals han provocat un retard en l'aplicació de la llei.

En termes de seguretat, la situació a Barcelona continua sent un problema rellevant, i la seguretat és una de les principals preocupacions dels ciutadans. A això s'hi afegeix el fet que l'execució de la reforma legislativa encara no ha produït canvis significatius en la detenció de delinqüents multireincidents. S'anticipa que les primeres sentències sota la nova legislació començaran a donar-se aviat, ja que són a la cua dels judicis ràpids. Tot i això, la manca de recursos i la lentitud als jutjats han impedit fins ara un impacte notable de la reforma en la reducció de la reincidència delictiva.