Els camins de ronda a la Costa Brava, coneguts pels seus impressionants paisatges, són senders històrics que voregen el mar, oferint vistes espectaculars però també trajectes plens de perills. Aquests camins, freqüentats perturistesi esportistes, travessen zones rocoses i boscos mediterranis, cosa que pot augmentar el risc d'accidents, especialment en trams sense baranes de seguretat.
Aquest migdia, una corredora ha patit una caiguda per les roques en un d'aquests camins, concretament al sender entre Sa Boadella i Fenals, a Lloret de Mar. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, la noia es va recolzar en un pi per estabilitzar-se , però l'arbre va cedir, provocant que caigués per un pendent rocós.
L'incident, ocorregut al voltant de les 12.52 h, va mobilitzar dues dotacions dels Bombers i l'equip especialitzat del GRAE (Grup d'Actuacions Especials), que van intervenir per rescatar-la.
Què és el GRAE?
El GRAE, unitat de rescat d'alta muntanya i zones complicades dels bombers catalans, va ser essencial en aquest operatiu. Utilitzant tècniques de grua des d'un helicòpter, van aconseguir extreure la corredora de la zona perillosa, en una operació complexa a causa de la naturalesa del terreny.
El treball del GRAE és reconegut per la seva alta especialització en rescats en llocs de difícil accés, com ara penya-segats, muntanyes o coves. La seva participació en aquest tipus d'incidents és crucial, ja que són capaços de fer rescats amb precisió i rapidesa, minimitzant els riscos tant per a les víctimes com per als rescatadors.
Tot acaba en un ensurt
Afortunadament, la noia va ser rescatada i traslladada amb èxit a l'hospital per a una avaluació mèdica. Tot i l'aparatós accident, no s'han reportat lesions greus, cosa que s'atribueix en gran part a la ràpida actuació dels equips d'emergència.
Aquest accident posa en relleu la importància de prendre precaucions addicionals en transitar pels camins de ronda. Els senderistes i els corredors han d'estar especialment atents a les condicions del terreny, evitant recolzar-se en arbres o formacions rocoses inestables. A més, és recomanable portar calçat adequat, mantenir-se a les rutes senyalitzades i, en cas de transitar per zones perilloses, informar algú de la ruta i hora estimada d'arribada.
És essencial ser conscient dels riscos que impliquen i prendre les mesures necessàries per gaudir-ne amb seguretat. La tasca del GRAE i els Bombers de la Generalitat en aquest tipus de rescats demostra la importància de comptar amb equips d'alta especialització, capaços d'actuar en situacions tan delicades com la que s'ha viscut avui a Lloret de Mar.