Imatge de l'escola Andreu Castells de Sabadell i una emoticona amb cara d'ensurt

Pares es queixen del baix nivell d'una escola a Sabadell: Reacció dels professors

La direcció reacciona de la pitjor manera possible i la Generalitat pren una decisió dràstica

Inspecció d'Educació ha assumit la direcció de l'escola Andreu Castells de Sabadell, després que aquest dimarts els tres membres de l'equip directiu hagin causat baixa alhora. Es tractaria de la resposta a les múltiples queixes que les famílies han fet al projecte educatiu, i davant la previsió d'una concentració a les portes del centre prevista per a aquest divendres a la tarda.

Els Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental han assegurat que treballen per buscar un nou equip que assumeixi el lideratge de manera interina. Mentre això no passa, garanteixen que el centre ha seguit i seguirà funcionant de manera correcta, malgrat la sacsejada que ha provocat la baixa de l'equip directiu.

La directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, s'ha desplaçat aquest dimecres al migdia a l'escola, ubicada al barri de Can Rull de la ciutat, per abordar en quin punt es troba la situació. "S'ha garantit la normalitat i seguim treballant des del primer moment per garantir-la, els infants han tingut classe", ha detallat Fons.

En aquest sentit, ha destacat que el fet que els tres membres de lʻequip directiu causessin baixa dimarts ha fet que Inspecció dʻEducació hagi pres les regnes de lʻescola. “A poc a poc treballem per aconseguir trobar un equip directiu interí que assumeix el lideratge pedagògic”, ha afegit.

Fons ha afegit que s'ha fet seguiment de la situació “des del minut zero”. "Estem aquí ajudant l'equip de coordinadors, que són excel·lents docents i persones, per garantir que les classes puguin continuar", ha dit.

Antics professors del centre donen suport als pares

Les famílies han expressat la seva preocupació pel baix nivell educatiu i la manca de preparació dels estudiants per a la secundària, assenyalant deficiències en mètodes d'estudi i ús d'eines com a agendes.

També van esmentar una falta de transparència i van al·legar sentir-se menyspreats per l'equip directiu. Els pares tenen el suport d'una dotzena d'antics professors que han confirmat la gestió dolenta per part de l'equip directiu i les deficiències en l'ensenyament.