Muntatge amb una foto de fuets ia l'esquerra, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de l'atur

Una oferta podria salvar 51 llocs de treball a una coneguda empresa de Vic

La proposta inclou mantenir 51 treballadors dels vuitanta que actualment té l'empresa

L'empresa Premier Foods & Meat SL, de Montcada i Reixac, ha presentat una oferta per adquirir la vigatana Embotits Espina, a concurs de creditors, per un valor de 190.000 euros. La proposta inclou mantenir 51 treballadors dels vuitanta que té actualment.

Aquesta oferta se suma a l'oferta inicial prevista a la llei i que es va presentar juntament amb el concurs de creditors. Es tractava de la proposta de l'Escorxador Comarcal del Moianès amb un preu de 170.000 euros i el compromís de subrogar 44 treballadors. Ara, quan el jutjat mercantil dicti la resolució pertinent, les dues empreses competidores podran millorar les seves ofertes, i finalment el jutge serà qui acabi decidint. El concurs de creditors es va presentar el mes d'abril perquè Embotits Espina, empresa centenària de Vic , havia contret un deute de 14 milions d'euros.

Una llarga Història

Fundada el 1911 a Vic, Espina va començar com un modest negoci familiar dedicat a la producció d'embotits tradicionals. L'empresa va ser fundada per la família Espina, el coneixement de la qual i passió per la xarcuteria es va transmetre de generació en generació. Al llarg dels anys, l'empresa ha crescut significativament, expandint-ne les instal·lacions i diversificant-ne la gamma de productes.

La filosofia d'Espina se centra en l'autenticitat i respecte per les receptes tradicionals. L'empresa utilitza tècniques heretades i les millors matèries primeres, seleccionant amb cura cada ingredient per garantir la qualitat superior dels seus embotits. La combinació de mètodes artesanals amb tecnologies de conservació modernes permet a Espina mantenir la textura i el sabor característics dels seus productes , complint els més alts estàndards de seguretat alimentària.

Espina ofereix una àmplia varietat d'embotits, incloent pernils, xoriços, fuets, llonganissa i lloms curats. Cada producte és el resultat d'un procés meticulós de curació i maduració, que pot durar des de diversos mesos fins a diversos anys, depenent del tipus d'embotit. A més, Espina ha innovat amb línies de productes adaptades a les noves tendències de consum, com ara embotits reduïts en sal, sense gluten o elaborats amb carns d'origen certificat.

Ara sembla que l'empresa podria tenir continuïtat encara que tocarà esperar que ho confirmi tot.