Muntatge amb Mónica García en primer terme ia la cantonada superior dreta, dins un cercle, Fernando Simón

Nova mesura obligatòria amb les mascaretes: Fins quan durarà?

Mónica García, Ministra de Sanitat, també ha recuperat el polèmic Fernando Simón

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha justificat aquest dimarts la imposició a tots els territoris de l'ús de la màscara als centres de salut de tot l'Estat, una mesura anunciada al Consell Interterritorial de Salut que ja havien adoptat prèviament Catalunya i la Comunitat Valenciana. En una entrevista a Antena 3, García va afirmar que l'obligatorietat als centres sanitaris és "la millor mesura" per "contenir un bec" d'infeccions respiratòries, i "està avalada per la ciència".

A més, segons García, és una mesura "transitòria" que pot durar "dues o tres setmanes". L'executiu utilitzarà l'article 65 de la llei de cohesió i qualitat del sistema de salut, que regula la declaració d'actuacions coordinades i obliga les parts. Segons García, es tracta de donar "cobertura legal" als territoris que han adoptat aquesta decisió i "unificar criteris".

La mesura, ha dit, implica l'obligatorietat de portar mascareta als centres sanitaris i anirà acompanyada també de la recomanació d'utilitzar-la a les farmàcies i als centres sociosanitaris. En tot cas, Garcia va rebutjar les crítiques que li arriben per part de comunitats del PP. Ha recordat que aquesta és una competència autonòmica i que el Ministeri busca "unificar criteris" per donar "confiança" als ciutadans. +

Promet diàleg social per a l'autobaixa de tres dies

García també ha apuntat que el seu ministeri "està estudiant" amb els de Treball i Seguretat Social la implantació de l'autobaixa de tres dies per alleujar l'atenció primària durant aquest pic d'infeccions respiratòries. Segons la ministra, l'executiu "òbviament" actuarà amb "diàleg" amb els agents socials, a qui "convencerem que és una bona mesura". "Estudiarem com instaurar la mesura en el sistema sanitari amb tranquil·litat, diàleg i evidència científica", ha dit.

Recupera Fernando Simón

Fernando Simón, ferm defensor de les màscares i que es va fer molt conegut durant la pandèmia de Covid-19, torna a escena. Forma part del grup de col·laboradors propers a la Ministra ia la darrera reunió va ser l'únic a portar mascareta.

Ja havia elogiat el seu treball

Mónica García, la Ministra de Sanitat, va reconèixer públicament el treball excepcional de Fernando Simón durant la pandèmia de COVID-19. Va subratllar la seva contribució en condicions extremadament desafiadores i sense precedents, emfatitzant que els seus esforços van ser fonamentals per reduir danys i salvar vides. Aquesta declaració es va fer durant una conferència de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on es va discutir un informe d'auditoria independent sobre l'exercici del sistema de salut d'Espanya durant la pandèmia.