Muntatge amb una imatge de Marc Ribas a primer terme. De fons la ciutat de Barcelona

La nova aventura de Marc Ribas: Ara a la música

El cuiner i presentador participa en molts projectes i li agrada tastar coses noves

Lildami ha publicat aquest dilluns la cançó 'Dr. Smith', un single pop amb recursos de música urbana que ataca sense matisos la superficialitat "que regna la societat". Fidel al seu estil, el raper mostra la seva contundència i compromís a través de la ironia i el bon humor. 'Dr. Smith' és un metge que pot operar qualsevol part del cos, però que no pot transformar la gent en millors persones.

El tema produït per Scotty DK és més proper al pop-rock i reivindica la importància de la ment i no tant del físic. Lildami també ha presentat un clip que compta amb la col·laboració de Jair Domínguez i Neus Rossell, la cantant Sara Roy i el presentador Marc Ribas.

En aquest vídeo, es pren consciència que no tothom dóna la mateixa importància a l'aspecte físic de la gent, però ja és massa tard per afrontar-lo. De fet, el clip explica la història d'un Dami que s'opera a la clínica d'aquest doctor i apareix amb nous llavis i pòmuls , cosa que li sembla imprescindible per encaixar més a la societat.

Lildami presentarà aquesta cançó en un nou format de directe, Lildami & Bigfriends on s'acompanya d'una banda de músics. Les primeres dates tindran lloc el 2 de març a la Sala Salamandra en el marc del Let's Festival i el 20 d'abril al Teatre Municipal de Girona al marc del Festival Strenes.

LILDAMI - DR.SMITH (Videoclip)

Qui és Lildami?

Lildami, el nom real del qual és Damià Rodríguez, és un cantant i compositor català que s'ha destacat a l'escena musical pel seu estil únic que fusiona elements del rap, trap i música electrònica, amb lletres en català. La música sovint incorpora influències d'altres gèneres i mostra un fort sentit d'identitat cultural.

Des dels seus inicis, Lildami ha mostrat un compromís amb la promoció i normalització de l'ús del català a la música moderna, un moviment que ha tingut un impacte significatiu a la comunitat de parla catalana ia la indústria musical de la regió. A través de les seves cançons, ha contribuït a la visibilització de la llengua i la cultura catalanes , en un àmbit que sovint està dominat per l'espanyol o l'anglès.

Lildami ha estat reconegut per la seva habilitat per connectar amb la joventut catalana, no només per l'elecció del seu idioma, sinó també per abordar temes que ressonen amb les seves experiències i preocupacions. Això ha permès que la seva música sigui un vehicle per a l'expressió cultural i personal, donant una veu a una generació que valora tant la seva herència local com les tendències globals.

L'impacte de Lildami a Catalunya també s'estén a la participació en festivals i esdeveniments musicals, on s'ha posicionat com un artista que representa la modernitat i la diversitat de la música catalana contemporània.