Muntatge amb una imatge d'un cinema buit ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, una imatge difuminada i en blanc i negre de l'assassí que protagonitza la pel·lícula

La Gran Pel·lícula de TV3 del 28 de febrer: Un dels pitjors assassins de la Història

La Gran Pel·lícula de TV3 s'emet temporalment els dimecres. Divendres està reservat al concurs 'Eufòria'

El 1980, Ted Bundy, un assassí en sèrie, va ser condemnat a mort. Als anys següents, mentre era al corredor de la mort, va acceptar revelar detalls dels seus crims a l'analista de l'FBI Bill Hagmaier , que es va reunir amb ell amb l'esperança d'entendre la psicologia d'aquell assassí i de fer-lo confessar l'autoria dels assassinats dels quals era sospitós.

A mesura que Hagmaier s'endinsa a la ment fosca i recargolada de Bundy, es desenvolupa una relació estranya i complicada que cap havia previst. La pel·lícula està basada en les transcripcions reals de les entrevistes de Bill Hagmaier a Ted Bundy.

Aquest és l'argument, segons recull la web de TV3, de la Gran Pel·lícula de dimecres 28 de febrer de 2024. "En la ment de l'assassí" és el títol del film amb actors de la talla d'Elijah Wood o Robert Patrick a l'elenc .

Qui va ser Ted Bundy?

Ted Bundy va ser un dels criminals més notoris del segle XX, conegut per la seva sèrie d'homicidis brutals que van commocionar la societat nord-americana a la dècada de 1970. Bundy va ser un assassí en sèrie, segrestador, violador i necròfil que va assassinar nombroses dones i nenes joves al llarg de diversos estats dels EUA La seva capacitat per mantenir una façana de normalitat i el seu aparent encant personal, que va fer servir per guanyar-se la confiança de les seves víctimes i d'aquells que l'envoltaven, ho va fer especialment sinistre i difícil de capturar.

La seva infància va ser complicada; va créixer creient que la seva mare era la seva germana i que els seus avis eren els seus pares, una façana creada per amagar el fet que era fill il·legítim. No se sap amb certesa com va afectar aquesta situació el jove Bundy, però els experts han especulat que podria haver contribuït al desenvolupament psicològic.

TED BUNDY: En La Mente Del Asesino (Trailer español)

En termes d'educació i carrera, Bundy va ser un individu aparentment prometedor. Va assistir a la Universitat de Washington, on va estudiar psicologia i va ser descrit com un estudiant brillant. També es va involucrar en la política, treballant en la campanya de reelecció del governador de Washington el 1972. Tot i aquestes aparences d'èxit i normalitat, Bundy ocultava un nucli fosc i violent.

Finalment, Bundy va ser capturat i, després de diversos judicis, va ser condemnat a mort. Va ser executat a la cadira elèctrica el 24 de gener de 1989, a la presó estatal de Florida. Fins al final de la seva vida, Bundy va continuar manipulant i intentant controlar la seva narrativa, concedint entrevistes i intentant intercanviar informació sobre els seus crims no resolts per ajornaments de la seva execució.

Un perfil psicològic tan complex com interessant

El perfil psicològic de Ted Bundy és complex. Va ser descrit com un psicòpata amb un encant superficial i una intel·ligència per sobre de la mitjana, característiques típiques dels psicòpata segons la psicologia criminal. Bundy exhibia una gran capacitat per manipular i enganyar els altres, cosa que li va permetre evadir la captura durant anys. També tenia una necessitat compulsiva de poder i control, cosa que es reflectia en la naturalesa dels seus crims i en com manipulava les víctimes per guanyar-se la confiança abans d'atacar.

Molts experts han assenyalat que Bundy tenia un trastorn de la personalitat antisocial, caracteritzat per una manca d'empatia envers els altres, un menyspreu imprudent per la seguretat i els sentiments dels altres i un patró de comportament irresponsable i sovint il·legal. Aquesta condició es manifesta sovint en comportaments que violen les normes socials sense remordiments.

Bundy també va demostrar tenir un ego grandiós, sovint presumint de la seva habilitat per eludir la policia i burlar-se de les autoritats. Aquesta arrogància el va portar a representar-se a si mateix en els seus judicis, cosa que molts van veure com una demostració de la seva confiança excessiva en la seva pròpia intel·ligència.

On i a quina hora s'emet la pel·lícula?

La pel·lícula s'emet el dimecres 28 de febrer del 2024 i es podrà veure en directe per TV3 a les 22:05. És possible que els dies següents també estigui disponible per veure en diferit a la plataforma 3cat.