Imatge dels integrants del grup Figa Flawas en un hort amb calçots a la mà

Nou avançament del disc de Figa Flawas

El tema s'afegeix als ja difosos 'Mussegu', 'Diabla' o 'Xalalà', aquest amb la col·laboració de Lluís Gavaldà

Figa Flawas ha publicat aquest dimarts '4 kissus', nou avenç del disc 'La calçotada' que els de Valls publicaran el 26 de gener. Els promotors del grup afirmen que la cançó s'emmarca a l'anomenat 'afrobeat' amb una producció “espectacular, ballable i sensual”.

Així mateix indiquen que el tema és autobiogràfic i que parla de l'amor, "del que va poder ser però que no va ser, amb un rerefons cinematogràfic", una història d'amor "incompleta" on dues persones es coneixen de festa, "es fan quatre petons" i aquí acaba tot". El tema gira "entorn del desig, de les ànsies d'anar més enllà i no ser correspost. " La cançó s'afegeix a les ja difoses del futur disc 'Mussegu', 'Diabla' o 'Xalalà' , aquesta amb la col·laboració de Lluís Gavaldà.

El videoclip del tema l'ha dirigit Liam D., que ha apostat pel format de 16 mil·límetres i per la valenciana Paula Usero com a protagonista. L'artista està nominada als premis Goya com a millor actriu revelació i ha format part de produccions com les sèries 'Paquita Salas' o 'Luimelia'.

La peça audiovisual mostra la història d'amor d'una nit de la mateixa Usero i de Pep Velasco, que flirtegen al bar musical del districte barceloní de Gràcia Heliogabal. El disc del duo format per Velasco i Xavier Cartanyà 'La calçotada' inclourà una vintena de temes que barregen reggaeton, rumba, 'afrobeat', batxata, corregut tombat, EDM o salda.

Figa Flawas - 4 KISSUS

Trajectòria de Figa Flawas

Figa Flawas és un duet musical originari de Valls, creat l'estiu del 2020. Aquest grup, format per Pep Velasco i Xavier Cartanyà, ha emergit a l'escena musical urbana catalana. S'han destacat per combinar el pop amb incursions en gèneres urbans i llatins, com ara el reggaeton i el R&B contemporani.

El duo va publicar el seu primer senzill, "100graus", el 2020, apostant pel reggaeton en català. El seu primer concert va tenir lloc a la Festa Major de Valls el 2021. Al maig de 2022, van llançar el seu primer àlbum, "Joves tendres", seguit de diversos senzills reeixits. El 2022, van rebre el premi Sona9 de la revista Enderrock com a millor grup català de l'any, reconeixent el seu impacte creixent en la música jove. Durant el 2023, van continuar el seu èxit amb llançaments com "Mussegu" i una sèrie de concerts