Muntatge amb una imatge de Cloudworks ia l'esquerra una fletxa verda ascendent

L'empresa catalana que ha crescut un 24% en facturació el darrer any

L'empresa preveu augmentar un 19% els ingressos en els propers mesos

L'empresa catalana de coworking Cloudworks va tancar el 2023 amb una facturació de 10,3 milions d'euros, un 24% més que l'any anterior, segons va informar aquest dimarts en un comunicat. La companyia destaca que el mercat de les oficines “està canviant” i moltes empreses busquen fer “millores als espais de treball per atraure els empleats a la presencialitat” després de l'impuls del teletreball.

En aquest context, Cloudworks espera augmentar plantilla fins a superar les 50 persones, fent créixer la cartera de clients, passant d'oferir 2.730 espais per treballar-ne, a uns 3.000. Així, Cloudworks seguirà amb un pla d'expansió obrint un nou espai a Barcelona i ampliant els que té a Tuset-Diagonal i la Casa de les Punxes. Per tot això, Cloudworks afirma que té “bones perspectives” per a aquest any, quan preveu un augment estimat de la facturació del 19%, per assolir els 12,3 milions d'euros.

L'empresa catalana destaca que el mercat laboral està en "constant evolució" i el canvi de dinàmica ha fet que algunes companyies apostin per models híbrids, en què la plantilla treballa des de casa alguns dies i utilitza espais polivalents com els de Cloudworks en altres.

A què es dedica Cloudworks?

Cloudworks opera a diverses ubicacions a Barcelona i Madrid, oferint una àmplia varietat de serveis als seus espais de coworking. Aquests serveis inclouen seguretat, sales de reunions, internet d'alta velocitat i altres, proporcionant un entorn ideal per a professionals i empreses. L'empresa ofereix plans de coworking flexibles i oficines privades, adaptant-se a les necessitats dels seus clients i fomentant un ambient de treball productiu i dinàmic.

El creixement del coworking arreu del món és imparable

El creixement del coworking a nivell mundial continua sent significatiu, impulsat per diversos factors clau que reflecteixen les necessitats canviants de l'entorn laboral. La regió d'Àsia-Pacífic va liderar el mercat d'espais de coworking el 2022, seguida d'Amèrica del Nord. Aquestes regions estan experimentant una acceptació creixent de pràctiques de treball flexibles, oficines de serveis i equips remots, cosa que impulsa una enorme demanda d'espais de coworking. Empreses com WeWork i Regus estan gestionant espais considerables en aquestes regions.

El creixement del coworking a nivell mundial continua sent significatiu, impulsat per diversos factors clau que reflecteixen les necessitats canviants de l'entorn laboral. La regió d'Àsia-Pacífic va liderar el mercat d'espais de coworking el 2022, seguida d'Amèrica del Nord. Aquestes regions estan experimentant una acceptació creixent de pràctiques de treball flexibles, oficines de serveis i equips remots, cosa que impulsa una enorme demanda d'espais de coworking. Empreses com WeWork i Regus estan gestionant espais considerables en aquestes regions, cosa que evidencia el creixement del sector.

A més, s'ha observat un canvi cap a experiències més personalitzades i centrades en l'hospitalitat als espais de coworking. Aquests espais s'estan enfocant a crear ambients que no només compleixin les necessitats funcionals sinó que també proporcionin experiències úniques i atractives. La personalització i la construcció de comunitats són aspectes clau que diferencien els espais de coworking de les configuracions tradicionals d’oficines i treball des de casa.

A nivell mundial, s'ha registrat un creixement en l'ús de tecnologies avançades dins dels espais de coworking. Aquestes tecnologies inclouen infraestructura digital, solucions doficina intel·ligent i eines de comunicació dúltima generació, que milloren la productivitat i eficiència. La personalització i flexibilitat en els plans de membres també s'estan convertint en una tendència, oferint opcions adaptades a les necessitats de diferents professionals.

En termes de demografia, al voltant del 41% dels membres d'espais de coworking són freelancers, i un percentatge significatiu són dones. Les indústries de vendes i TI tenen la major quantitat de treballadors en espais de coworking. A més, molts usuaris reporten una major motivació i capacitat de concentració quan treballen en aquests espais.