Imatge del videojoc de Netflix sobre 'la Casa de Paper'

Netflix estrena un videojoc de 'La Casa de Papel': Barcelona escenari de delinqüència

La ciutat ideal per protagonitzar un videojoc de delinqüència. Les dades són clares

La plataforma Netflix publica aquest dijous a la tarda 'La casa de papel: La opción', un nou videojoc basat en la sèrie de televisió que proposa fer un atracament inèdit a la ciutat de Barcelona. Aquesta primera adaptació interactiva ja es pot trobar al catàleg de jocs de la plataforma i els subscriptors hi poden accedir a través de l'aplicació mòbil, independentment del sistema operatiu que tinguin.

La proposta, signada per Boss Fight Entertainment, convida el jugador a posar-se a la pell de Sidney, el protagonista, que haurà de treballar amb els personatges més icònics de la sèrie per poder entrar al museu de La Perla de Barcelona. Creat per Boss Fight Studios , el joc de ficció interactiu es desenvolupa dins de l'univers de la popular sèrie i ofereix una història completament nova per als fans de la història.

La trama té lloc abans dels esdeveniments de la primera temporada i està ambientada a Barcelona. Els jugadors tindran l'oportunitat d'interpretar a Sydney –home, dona o no binari–, un personatge completament nou que s'uneix a l'equip per atracar el museu fictici La Perla, localitzat a la capital catalana.

Per aconseguir l'objectiu, Sydney es mourà per venjança i haurà de contribuir als objectius de l'equip de 'La casa de papel'. Les decisions que prengueu determinaran l'èxit del pla del cèlebre Professor. El joc està disponible en espanyol, anglès, portuguès, francès, alemany i italià. La publicació del videojoc coincideix amb el recent estrenat spin-off, 'Berlín', protagonitzat per Pedro Alonso.

L'impacte de la sèrie

La sèrie espanyola La casa de papel s'ha convertit en un fenomen global gràcies a la seva difusió a Netflix, capturant l'atenció de l'audiència internacional amb la seva història d'atracaments meticulosament planificats i personatges carismàtics. Álex Pina, el creador de la sèrie, ha comentat sobre l'impacte emocional que la sèrie té a l'espectador i com ha evolucionat la ficció televisiva per permetre trames i personatges més complexos i foscos.

La sèrie, que inicialment va tenir dues temporades a Antena 3 , va guanyar popularitat mundial i els seus seguidors van créixer exponencialment una vegada que Netflix va començar a transmetre-la, destacant-se per la seva barreja de gèneres i el calorós estil narratiu espanyol.

Increment de la delinqüència a Barcelona el darrer any

El fet que s'hagi escollit Barcelona com a “escenari del crim” ha generat certs comentaris en xarxes socials. Alguns creuen que la situació d'inseguretat a la ciutat hi té alguna cosa a veure. Durant l'any 2023, Barcelona va experimentar un increment notable en la delinqüència, amb un augment general de l'11,6% en els delictes convencionals, als quals s'afegeix un augment addicional si es consideren els ciberdelictes. Entre els delictes que més preocupen les autoritats hi ha les agressions sexuals amb penetració, les quals han vist un alarmant ascens del 51,4%. A més a més, els delictes contra la llibertat sexual en general també han experimentat un increment del 26%.

Els homicidis a la ciutat van augmentar un 25% en comparació de l'any anterior. Mentre que el 2022 es van reportar vuit morts violentes consumades, el 2023 aquesta xifra va augmentar a deu. Els intents d'homicidi també van créixer un 11,5%, passant de 26 a 29 casos , i els segrestos es van triplicar, amb tres casos reportats en comparació amb un l'any anterior.

Els robatoris amb violència i els furts també van seguir una tendència ascendent, amb un increment del 6,6% i el 10,6% respectivament. Els robatoris amb força a domicilis i establiments van pujar un 18,9%, i específicament a domicilis, van augmentar un 5,5%. Les sostraccions de vehicles van créixer el 18,3%.

El tràfic de drogues roman com un dels principals problemes a la ciutat, especialment al districte de Ciutat Vella, i ha obligat a crear una unitat especialitzada dels Mossos d'Esquadra per combatre els narcopisos.

És important assenyalar que, si bé aquestes dades reflecteixen un panorama desafiador en termes de seguretat, l'Ajuntament de Barcelona i els cossos de seguretat estan treballant en estratègies i mesures per abordar i reduir aquests números en el futur. Aquestes xifres seran analitzades a la propera Junta Local de Seguretat prevista per a principis de 2024, amb l'objectiu de desenvolupar plans d'acció i prevenció més efectius.