Sílvia Orriols a la Batllia de Ripoll

El missatge de Sílvia Orriols als hipòcrites que ens volen robar les llibertats

La Batllesa de Ripoll parla clar sobre les contradiccions dels altres partits polítics

Després de les eleccions del 12 de maig, s'obre un nou escenari desconegut. Amb l'entrada de Sílvia Orriols al Parlament de Catalunya, es donarà veu a una Catalunya silenciada pels mitjans de comunicació tradicionals i subvencionats . Seguiran les consignes de no parlar del que és políticament incorrecte, però dos diputats donaran veu a milers de catalans que consideren que es pot parlar de tot i que no s'ha de prohibir el debat.

Orriols irromp disposada a denunciar totes les contradiccions dels partits actuals. Els responsables del cordó sanitari preelectoral (PSC, Comuns, Junts, ERC i la CUP) són els partits que, a nivell municipal, voten la instal·lació de cartells de color morat a les entrades dels municipis amb el lema: “vila feminista” . No obstant això, són els mateixos que miren cap a una altra banda quan coneixen l'existència de casaments forçosos, mutilacions genitals i nenes amb vel . Es diu "cinisme" , assegura la diputada. "No us deixarem continuar robant drets i llibertats a les futures generacions de catalans" , continua la batllessa.

El missatge publicat al perfil oficial de la xarxa social X ha aconseguit més de 50.000 visualitzacions en pocs dies. A més, molts usuaris han comentat, han aportat la seva experiència i han demanat que continuï denunciant aquestes incoherències.

Batalles dialèctiques amb Tània Verge i Najat Driouech

La legislatura encara no ha començat i no ho farà fins que no es constitueixi el nou Parlament i es convoqui el debat d'investidura. Tot i això, els partidaris d'Orriols i cansats de processisme i de correcció política, estan esperant impacients els debats i la guerra dialèctica entre la diputada aliada i l'actual consellera d'Igualtat en funcions, Tània Verge i la diputada Najat Driouech.

Fa uns dies ja va arribar el primer clatellot amb origen Ripoll i amb destinació Palau de la Generalitat. Orriols es va dirigir a la titular d'Igualtat i li va recordar la multa que li han imposat 10.001 euros. "No cal que me la manis per correu electrònic, me la pots donar a la mà".

Data límit per a celebrar el debat d'investidura

PSC, ERC i Comuns treballen en secret i sense aixecar la veu per evitar que les negociacions esquitxin els resultats de les eleccions europees que s'han de celebrar el proper 9 de juny. L'acord ha d'arribar a temps i s'ha de segellar abans del 25 de juny, data límit per celebrar el debat d'investidura al què es presentarà (i hi té moltes possibilitats de guanyar) Salvador Illa. No obstant tindran 2 mesos més per seguir negociant en cas que la primera investidura sigui fallida.

Fins ara, ERC continua amb la divisió interna. Hi ha un corrent que aposta per un tercer tripartit i un altre corrent, minoritària, per una repetició electoral. També tenim una opinió híbrida, que consistiria a fer president Salvador Illa (donant el seu sí) però sense entrar al Govern, com va fer la CUP durant tots els anys del procés. Seria l'estratègia perfecta per simular fer oposició i, alhora, evitar la repetició electoral.