Muntatge amb una imatge de persones a la cua de l'atur ia l'esquerra, dins un cercle i difuminada, imatge de la multinacional que vol fer els acomiadaments

Una de les empreses més grans del món farà un ERO que afecta a Catalunya

L'empresa reestructura operacions d'atenció al client i les centralitzarà a Bulgària

Coca-Cola té la intenció de fer un ERO per acomiadar 85 persones a Espanya, 64 a les oficines de Barcelona i 21 a Madrid. Segons van informar fonts de l'empresa, l'ERO es justifica per causes organitzatives perquè l'empresa multinacional centralitzarà les operacions d'atenció al client a Bulgària. L'ERO en cap cas no afectaria la producció de la planta de Martorelles.

El sindicat CSIF ha informat que la direcció de CASBEGA del grup Coca-Cola Europacific Partners l'ha informat dels seus plans i està previst que empresa i sindicats mantinguin una reunió properament.

En un comunicat, CSIF s'ha mostrat en contra de possibles acomiadaments “traumàtics” i ha apostat per negociar sortides voluntàries, potenciant les prejubilacions. Fonts de l'empresa han insistit que la companyia també prioritzarà minimitzar el màxim l'impacte a la plantilla, fomentant prejubilacions o canvis de lloc. A tot Espanya, Coca-Cola compta amb 3900 treballadors.

La presència de la multinacional a l'Estat espanyol es remunta als anys 50

La història de Coca-Cola a l'Estat espanyol comença a la dècada de 1950. Els primers embotelladors espanyols van obtenir la concessió per fabricar Coca-Cola, i la primera ampolla produïda a Catalunya va sortir de la fàbrica de Cobega a Barcelona el 31 de març de 1953. Aquest esdeveniment va marcar l'inici de la presència de la marca al país, que s'expandiria ràpidament els anys següents.

Durant els anys 60, l'estructura de l'empresa va créixer amb la incorporació de més embotelladores, cosa que va permetre que Coca-Cola aconseguís una cobertura nacional. El 2013, es va produir una fusió significativa de les embotelladores existents per a Espanya i Portugal, cosa que va donar lloc a la creació de Coca-Cola Iberian Partners. El 2016, aquesta entitat es va unir a Coca-Cola Enterprises i Coca-Cola Erfrischungsgetränke per formar el major embotellador de Coca-Cola del món per ingressos, amb una presència significativa a 13 mercats.

Anuncio Coca-Cola España Biblioteca

Pel que fa a la gamma de productes, Coca-Cola va ser la primera beguda introduïda a la dècada de 1950 a l'Estat. La marca ampliaria la seva oferta amb l'arribada de Fanta taronja el 1961 i Fanta llimona el 1962. Posteriorment, es va llançar Sprite el 1975, i amb els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 va arribar Aquarius. A més, es va introduir Nestea a la llimona el 1993 i, posteriorment, altres begudes com Nordic Mist i Powerade.

La companyia ha tingut un impacte significatiu a l'economia espanyola, reflectit en el fet que aporta al voltant del 0,5% del PIB del país. L'empresa treballa amb un enfocament en el desenvolupament socioeconòmic local i ha estat present en moments destacats de la història recent d'Espanya, com ara els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992.

Al llarg dels anys, Coca-Cola ha estat involucrada en la vida quotidiana dels espanyols i ha estat testimoni de canvis significatius en els gustos i preferències dels consumidors, adaptant-se constantment per oferir una àmplia varietat de begudes que satisfacin la demanda de productes amb menys sucre i més opcions naturals.