Muntatge amb una imatge de persones a la cua d'una oficina de treball ia la cantonada superior esquerra la planta de l'empresa que efectuarà els acomiadaments de què parla la notícia

150 al carrer: Així serà l'ajust de plantilla a la planta d'una empresa a Catalunya

UGT mostra el seu “rebuig frontal” als plans de la companyia i acusa la direcció actual de “mala gestió”

L'empresa Johnson Control-Hitachi Air Conditioning Spain ha comunicat als sindicats que pretén acomiadar 150 treballadors. L'empresa, que té una planta a Vacarisses, pretén tirar endavant un ERO, però la UGT ja ha expressat el seu “rebuig frontal” a la mesura. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que "no hi ha causes objectives" per als acomiadaments i ha acusat la direcció actual de la companyia de fer una "mala gestió".

"L'empresa ha presentat beneficis considerables durant els darrers anys", ha indicat UGT. El sindicat ha assegurat que està disposat a buscar “mesures i solucions puntuals que en cap cas signifiquin mesures traumàtiques per als treballadors i que en cap cas comportin acomiadaments”.

Segons explica UGT, Johnson Control-Hitachi va fer al gener del 2023 una “contractació massiva de personal a través d'ETT” i posteriorment va demanar “flexibilitat” a la plantilla. Més tard, diu el sindicat, l'empresa va presentar un ERTO que va justificar com una "mesura transitòria i argumentant que el context seguia sent de creixement".

A què es dedica l'empresa?

Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning Spain SA és una empresa que opera al sector de fabricació d'equips elèctrics i materials, específicament al segment de la climatització. Aquesta empresa és fruit d'una aliança d'empreses entre Johnson Controls i Hitachi Appliances, Inc., i la seva activitat se centra a oferir solucions per a totes les necessitats d'aire condicionat d'edificacions, fent-ho de manera més ràpida, intel·ligent i eficient que mai.

L'empresa compta amb un catàleg de productes que inclou sistemes d'aire condicionat i refrigeració comercial per a edificis, botigues i oficines, així com unitats refredadores industrials per a la producció d'aigua calenta i freda per a edificis i plantes. A més, al sector residencial, ofereixen una àmplia gamma de models d'aire condicionat, destacant per la seva alta qualitat, eficiència i fiabilitat, gràcies als seus avenços tecnològics.

Johnson Controls - Hitachi Air Conditioning

També s'especialitzen en xillers de gran tonatge, proporcionant sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC) eficients en energia per a tota mena de necessitats, des d'aplicacions industrials fins a condicionadors d'aire generals. La seva experiència mig segle al mercat dóna suport a l'alta qualitat dels seus compressors, considerats una opció fiable. Aquests productes estan dissenyats per a diverses aplicacions i estan en desenvolupament constant per millorar el rendiment i l'eficiència energètica amb un enfocament ambientalment amigable.

A més, Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning Spain SA ofereix unitats de proves ambientals que s'utilitzen en una àmplia gamma de camps , com ara semiconductors, components electrònics i biotecnologia, les quals requereixen funcions avançades per a aplicacions de desenvolupament i investigació més sofisticades.

L'empresa dóna feina a més de 150 treballadors i genera un volum de negoci anual de més de 50 milions d'euros. Està inscrita al Registre Mercantil de Barcelona. Ara tot això podria canviar si finalment es produeix la decisió d'acomiadar més d'un centenar de treballadors.

Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning Spain SA és una companyia que es compromet a lliurar la millor energia a la indústria, mantenint una relació de llarg termini amb els seus clients i aportant solucions sostenibles i eficients que respecten el medi ambient. La seva presència global i el seu enfocament a la innovació els permeten contribuir al teixit industrial, social i econòmic de les regions on operen, tant a Europa com a Amèrica Llatina